Marks & Spencer (M&S) corona virüsü salgınının ekonomik etkileri nedeniyle 7 bin kişiyi daha işten çıkarmaya karar verirken zaten zorda olan İngiltere perakende sektörüne bir darbe daha gelmiş oldu.

Şirketten yapılan açıklamada "Ticarette önemli değişikliklerin olduğu açıkça görülüyor ve henüz corona virüsünün satışları hangi seviyeye getireceğini bilmek için çok erken olsa da bu değişikliklere uyum sağlamak için adım atmak zorundayız" denildi.

Şirket geçtiğimiz ay 950 mağaza yöneticisinin işine son vermişti. 136 yıl önce kurulan M&S'ın İngiltere'de yaklaşık 78,000 çalışanı bulunuyor.

İngiltere'de perakende sektöründeki Boots, John Lewis, Dixons Caprhone DC.L ve WH Smith gibi önemli şirketler corona virüsü salgını nedeniyle çalışanlarının işine son vermek zorunda kalmışlardı. (REUTERS)

[old_news_related_template title="Boeing'den ikinci işten çıkarma hamlesi" desc="Önce 737 MAX’e, iki ölümlü kazaya karışmasıyla uçuş yasağı gelmesi, ardından corona virüsü salgınıyla hava yolu taşımacılığı sektörünün adeta durması... Kısa sürede çifte darbe yiyen Boeing, nisanda 16 bin çalışanıyla yıl sonuna kadar yolları ayırma kararı almıştı. Şirket şimdi ikinci kez işten çıkarma hamlesi yapmaya hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/18/iecrop/boeing_16_9_1597742289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/boeingden-ikinci-isten-cikarma-hamlesi-5993350/"]