Dünyaca ünlü şirketten yapılan açıklamada, 6 bin 770 kişinin iş akdinin feshedileceği ve 5 bin 220 kişinin de "gönüllü" olarak tazminatını alıp şirketten ayrılacağı belirtildi.

Boeing geçen ay, küresel iş gücünün yüzde 10'unu, yani 16 bine yakın kişiyi işten çıkartacağını duyurmuştu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, işten çıkarmalarla ilgili açıklama yapan Boeing Yönetim Kurulu Başkanı Dave Calhoun "Keşke başka bir yol olsaydı" diye konuştu.

Dev şirketin, yaşanan iki uçak kazasının ardından 737 Max modelinin uçamaması ve corona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçirdiği ifade edildi.

[old_news_related_template title="Corona virüsü sonrası havayolu şirketlerinin aldığı önlemler" desc="Corona virüsü salgınında yeni vaka sayıları ve can kayıplarının düşüş eğilimine girmesinin ardından uçak seferlerinin yeniden artması ve seyahatlerin tekrar başlaması bekleniyor. Birçok ülke sınırlarını açacağı tarihi belirlerken, havayolu şirketleri de bu dönemde yolculuk sırasında uyulması gereken çok sayıda düzenmeyi yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/27/iecrop/hava5depo_16_9_1590572868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/corona-virusu-sonrasi-havayolu-sirketlerinin-aldigi-onlemler/"]

[old_news_related_template title="Havalimanlarındaki yeni corona tedbirleri açıklandı! İşte alınan kararlar" desc="Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Twitter hesabından corona virüsü salgınına karşı havalimanlarında alınan 4 ana tedbiri açıkladı. Yapılan paylaşımda tedbirlerin tüm alanlarda herkesin maske takma mecburiyeti, sosyal mesafeye özen gösterilmesi, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması ve çalışanlarca riske uygun koruyucu teçhizat kullanılması olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/27/iecrop/corona-havalimani-dha-1_16_9_1590594580.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/havalimanlarindaki-yeni-corona-tedbirleri-aciklandi-iste-alinan-kararlar-5840119/"]