Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, kurumun 2021 için öngörülen ve 12.9 milyar lirayla birçok bakanlığı sollayan bütçesi için “kısıtlı” tanımlamasını yaptı. Yazdığı makalede Diyanet’in bütçesine yapılan eleştirileri “art niyetli” olarak nitelendiren Aydın, “Yıl sonu yaklaşırken her bütçe görüşmeleri sırasında klasik hale getirdikleri Diyanet’e saldırı alışkanlıkları, tamamına yakını personel giderleri harcamalarını içeren, yetkililerin inisiyatif kullanma imkanları çok çok sınırlı bir bütçe için bir bardak suda fırtınalar koparıyorlar” dedi.

“GÖNÜLLÜ PERSONEL”

Aydın, Diyanet’in bütçesiyle uğraşılmasına Kurtuluş Savaşı örneğini de vererek tepki gösterdi. Aydın, kaleme aldığı yazıda, “Çünkü biliyorlar ki, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a, deprem-sel gibi afetlerden korona gibi hastalık salgınlarına kadar her kritik anda güçlü bir Diyanet İşleri Başkanlığı ve gönüllü personelleri faaliyete geçerek güzel ülkemizin birlik ve beraberliğine en büyük katkıları ve hizmetleri vermektedirler” ifadelerine yer verdi.

Ömer Aydın

“BİRLİĞİ BOZAMAYACAKLAR”


Bütçeyi eleştirenler için “Diyanet İşleri Başkanlığı olduğu müddetçe bu ülkenin birliğini beraberliğini asla bozamayacaklar” diyen Ömer Aydın, “Biliyorlar ki güzel ülkemizin en ücra köşelerinde bile var gücüyle hizmet eden çok değerli din gönüllüsü, alanlarında yetkin samimi gayretli hocalarımız sayesinde farklı İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde mezhep çatışması, ırka dayalı bölücü çatışmaları körükleyemeyecekler” dedi.