Piyasa haftanın son gününe ABD'nin İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürüldüğü haberiyle başladı.

ABD, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani ve Irak'lı militan grubu Haşdi Şabi'nin Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i Bağdat Uluslararası Havaalanı'ndaki konvoylarına düzenlediği saldırı ile öldürdü.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1" borsa="0"][/doviz_borsa_template]

(Detaylı veriler için ilgili kelimelerin üzerine tıklayınız)

İran Ulusal Güvenlik Konseyi, Kudüs Gücü Komutanı Kasımi'nin ABD tarafından öldürülmesine verilecek yanıtı görüşmek için olağanüstü toplandı.

ABD'nin İranlı komutanlara Irak'ta düzenlediği saldırı sonrası Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 4 artarak 69,16 doları gördü. Dolar/TL ilk etapta iki figürün öldürülmesine kayda değer bir tepki vermedi. (FOREKS-SOZCU.COM.TR)


[old_news_related_template title="Kasım Süleymani öldürüldü!" desc="Uluslararası ajanslar haberi 'acil' koduyla geçti, tüm dünya 'son dakika' gelişmesi olarak duyuruyor... Bölgede son günlerde yaşanan ABD-İran gerilimi sonuçları çok ağır olabilecek bir çatışmaya evriliyor... İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD güçleri tarafından öldürüldüğü açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/kasimsuleymani-1_16_9_1578025106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-bolgedeki-gerilim-savasa-evriliyor-kasim-suleymani-olduruldu-5545274/"]