Ramazan Bayramı nedeniyle piyasaların kapalı olduğu günde dolar/TL'de düşüş gözlendi. Kur 6.80 seviyesinde başladığı günde 6.70 seviyelerine kadar çekildi.

Dolar kuru bayram tatilinin başladığı cuma günü 6.81 TL seviyesinde bulunuyordu.

ABD dolarının euro, Japon yeni, İngiliz sterlini, Kanada doları, İsviçre frankı ve İsveç kronundan oluşan sepet karşısındaki değerini ölçen dolar endeksinin yüzde 0,8'i aşan oranda değer kaybı, TL gibi gelişen ülke para birimlerinin yükselişinde etkili oldu.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1"][/doviz_borsa_template]


GÖZLER YİNE SWAP GÖRÜŞMELERİNDE OLACAK

Corona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de ciddi yavaşlamaya neden olurken, kısa dönemli döviz ihtiyaçlarını karşılamak için Ankara’nın yabancı ülkelerle swap) anlaşması arayışları devam ediyor.

Bayram öncesindeki haftada 20 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir açıklama yaparak, Katar Merkez Bankası ile arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşmasının yenilendiğini duyurmuştu. TCMB, söz konusu anlaşmanın tutarının 5 milyar ABD doları karşılığı Türk Lirası ve Katar Riyali’nden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiğini belirtmişti.

[old_news_related_template title="Bayram sonrasında ekonomide 'ikinci aşama' başlıyor" desc="Bayram tatili 27 Mayıs Çarşamba günü (yarın) itibarıyla sona ererken, salgında vaka sayısının düşüşüne paralel olarak ekonomide 'yeniden açılma' planları doğrultusunda ikinci aşamaya geçilmesi planlanıyor. 11 Mayıs'ta başlayan ilk aşamada AVM'ler, berberler ve kuaförlerin açılmasına izin veren hükümet, ikinci aşamada restoranlar, kafeler ve lokantaları açmaya, seyahat yasaklarını gevşemeyi, hava yolu ulaşımı ile turizmi başlatmayı hedefliyor. Piyasalarda ise gözler swap görüşmelerinde olmaya devam edecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/26/iecrop/avm-ic_16_9_1590481951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/bayram-sonrasinda-ekonomide-ikinci-asama-basliyor-5836888/"]