Piyasalarda Covid-19 salgınında yaşanan yeni gelişmeler takip edilmeye devam ediyor. Vaka sayılarında yaşanan artış ikinci dalga endişelerini güçlendirirken bir çok ülke tekrar karantina uygulamalarına başladı.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1"][/doviz_borsa_template]

 

Dolar/TL yaklaşık bir aylık zaman zarfında 6.85 TL seviyesinde sabit duruyor. Euro kuru ise yükselişini sürdürerek bugün 8 TL'nin üzerine çıktı.

S&P TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DEĞİŞTİRMEDİ


Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings Türkiye'nin B+ olan kredi notunu teyit etti, görünümü "durağan" olarak belirledi.
Cuma gecesi yapılan değerlendirmede TL'deki oynaklık ve COVID-19 nedeniyle ekonomik faaliyetteki aksamaya rağman gayrı safi yurt içi hasılada (GSYH) bu yılın ikinci yarısında toparlanma beklendiği belirtildi.

Türkiye GSYH'sinin bu yılın tamamında COVID-19 salgını nedeniyle %3.3 daralacağını tahmin eden S&P açıklamasında, "Uzun süreli yüksek kredi büyümesi ve cari açığın tahminimizden daha fazla artması gibi makro ekonomik dengesizlikler, COVID-19 salgınının yarattığı etkinin beklenenden güçlü olması veya kurdaki oynaklığın genel hükümet borcunu tahminlerimizin ötesine taşıması gibi sebeplerle Türkiye'nin görece güçlü kamu maliyesinin bozulması kredi notunun düşürülmesine yol açabilir.

Türkiye'nin ekonomik büyümesi orta vadede tahminlerimizden daha yüksek seviyede gerçekleşir ve bu büyüme sürdürülebilir olursa, ve bu esnada dış dengesizlikler azalır ve kamu borç seviyesi artmazsa, hükümet, bankacılık sistemini güçlendirecek, TCMB'nin rezervlerini ve para politikasının etkinliğini artıracak itibarlı ve şeffaf bir yapısal makro ekonomik reform programı başlatırsa kredi notu yükseltilebilir." ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Altın fiyatlarında rekor kırıldı" desc="Dünyada ve Türkiye'de altın fiyatları bugün rekorla güne başladı. Altının ons fiyatı uluslararası piyasada 1944 doları, Türkiye'de gram altının fiyatı 426 TL'yi gördü ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altında son 7 aylık artış oranı yüzde 47'ye ulaştı. Corona virüsü salgınının neden olduğu belirsizlikler, jeopolitik gerilimlerdeki artış, doların zayıflaması ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede görülen negatif reel faizlerin altının yükselişinde etkili oluyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/27/iecrop/shutterstock_1089889571_16_9_1595827855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/altin-fiyatlarinda-rekor-kirildi-5954453/"]