Elektrikli Scooter kiralama girişimi Martı, 25 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Yatırımın kimler tarafından yapıldığıyla ilgili herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı.

Martı’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Endonezya’nın Gojek’i, Çin’in Didi’si gibi Türkiye’nin teknoloji devi: Martı olmak en büyük hedefimiz. Ülkemizde mobilite sektörünü kalkındırmak, vatandaşlarımıza konforlu ve çevreye duyarlı çözümler sunmak, yurtdışına örnek olmak ve önümüzdeki 3 yıla kadar milyarlarca dolar değer yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

*Bu noktada bize destek olan tüm büyükşehirlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Global teknoloji dünyasında ülkemizi onurla temsil ettiğimiz bu yolda, 1000’e yakın çalışanımız ile bizi pandemiye rağmen yalnız bırakmayan 3 milyon kullanıcımıza hep en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.

[old_news_related_template title="İBB'den e-scooter düzenlemesi" desc="İBB'nin hazırladığı elektrikli scooter düzenlemesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde görüşülecek. Düzenlemeye göre e-scooter'lara kimlik numarası verilecek ve devrilme sensörü takılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/21/iecrop/scooter-depo-1_16_9_1595321869.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ibbden-e-scooter-duzenlemesi-5943304/"]

[old_news_related_template title="Elektrikli scooter'lara yasal düzenleme bekleniyor" desc="İstanbul Valiliği bünyesinde bulunan Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, elektrikli scooter'ların iyi bir ulaşım aracı olduğunu ancak yasal düzenleme yapılarak güvenlik risklerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin de düzenleme yaptığı için hazırlık yaptığı belirtiliyor. Elektrikli scooter kiralama uygulaması Martı'nın kurucusu olan Alper Öktem, kanuni yaş sınırının 11 olduğunu ancak kendi inisiyatifleriyle bu sınırı 18 olarak belirlediklerini dile getirdi. Scooter kullanıcıları da şirketler de tartışmaların son bulması için elektrikli scooter yasasının bir an önce hazırlanmasını bekliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/14/iecrop/scooter-depo_16_9_1594712469.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/elektrikli-scooterlar-icin-yasal-duzenleme-cagrisi-5929626/"]