Koltuğu sallantıda olan Twitter CEO'su Jack Dorsey'e, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan destek geldi. Twitter'da yüzde 5'lik hisse alan ve yönetim kurulunda dört isimle temsil edilen fon şirketi Elliott Management'in, Dorsey'in CEO'luktan alınması dahil şirkette bir dizi değişiklik için harekete geçtiği basına yansımıştı.

Musk, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Twitter CEO'su olarak Jack'i desteklediğimi söylemek istiyorum, onun iyi bir kalbi var" ifadelerine yer verdi.

Paul Elliott Singer'a ait aktivist fon Elliott Management, Dorsey'in hem Square hem de Twitter'ın CEO'luğunu birlikte yürütmesi ve Twitter'a yeterince odaklanmamasını değişiklik planında argüman olarak kullanıyor.

Elon Musk'ın da hem Tesla hem de SpaceX CEO'su olduğu biliniyor.



Twitter'da CEO dahil ciddi bir değişim planının, Kasım 2020'deki ABD Başkanlık seçimi öncesine denk gelmesi de tartışmalara neden olmuş durumda.

Öte yandan, Twitter çalışanlarından da Jack Dorsey'e destek geldi ve Twitter'da "#webackjack" (Jack'in arkasındayız) etiketiyle mesajlar paylaşıldı.

Musk, bu yıl bir Twitter personel etkinliğine görüntülü olarak bağlanmıştı.

[old_news_related_template title="Twitter'da Jack Dorsey'in koltuğu tehlikede" desc="Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey'nin koltuğu tehlikede. Şirkette ciddi bir hisse alan fon şirketi Elliott Management, Dorsey'nin gitmesi dahil şirkette bir dizi değişiklik planlıyor. Trump karşıtı tavırları ile gündemde olan Dorsey'in 'devrilebileceği' yorumları yapılıyor. Dorsey, ABD seçimleri öncesi Twitter'da siyasi içerikli reklamları yasaklama kararı alarak büyük tepki çekmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/29/iecrop/shutterstock_1425729506_16_9_1582964055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/twitterda-jack-dorseynin-koltugu-tehlikede-5652852/"]