Tüm dünyada hava yolu şirketleri, yolcuları yeniden uçmaya ikna etmek için çalışmalar yapıyor. Bu yolda en önemli adımlardan biri Emirates Hava Yolları’ndan geldi. BBC’de yer alan habere göre şirket, yolcularına ücretsiz corona virüsü sigortası sunan ilk hava yolu oldu.

Buna göre bir yolcu, Emirates ile uçtuğu andan itibaren 31 gün boyunca sigortalı olacak. Sigorta, tedavi, karantina konaklaması ve cenaze masrafları şirket tarafından karşılayacak.

‘İNSANLAR UÇMAK İÇİN GÜVENCE ARIYOR’


Emirates Grup Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum yaptığı açıklamada, “İnsanların, dünyadaki sınırlar yeniden açılırken uçmak istediklerini biliyoruz. Ancak seyahatler sırasında öngörülmedik bir durum yaşanmasından endişe ediyorlar ve güvence arıyorlar” diye konuştu.

GÜNLÜK 100 EURO KARANTİNA KONAKLAMA DESTEĞİ


Şirket, ekim ayı sonuna kadar, sınıf veya varış noktası fark etmeksizin tüm yolcuları sigortalayacak. Tamamen ücretsiz sunulacak bu hizmet için herhangi bir kayıt yaptırmaya gerek olmayacak. Emirates’in yapacağı sigorta yolcu başına 150 bin euroya kadar tıbbi tedavi masraflarını karşılayacak.

Yolcunun bir otelde karantina altına alınması halinde günlük 100 euro ödeme yapılacak. Yolcunun corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesi halinde cenaze masraflarının 1500 euroya kadar olan bölümü sigorta tarafından üstlenilecek.

[old_news_related_template title="Emirates 30 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor" desc="Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden Dubai merkezli Emirates, 30 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Salgın nedeniyle tüm dünyada uçuşlar durma noktasına gelirken, sektörde tekrar eski yolcu rakamlarına dönülmesinin yıllar alabileceği tahmin ediliyor. Türk pilotlar da istihdam eden Emirates, geçen yıl 16 bin dolar maaşla çalıştırmak üzere Türkiye'de pilotlarla görüşmeler yapmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/18/iecrop/shutterstock_608765744-1_16_9_1589792245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/emirates-30-bin-kisiyi-isten-cikarmaya-hazirlaniyor-5821016/"]

Ülkelerin karantina tedbirleri kapsamında sınırlarını kapatması, insanların uçuşlarda virüsle temastan çekinmesi, bu yıl hava yolu taşımacılığına olan talebin dibe vurmasına neden oldu. Başta Tokyo Olimpiyatları ve Avrupa Futbol Şampiyonası olmak üzere birçok büyük organizasyonun ertelenmesi de hava yolu taşımacılığı sektörüne büyük bir darbe vurdu.

İLK KEZ İŞÇİ ÇIKARMA KARARI ALDI


Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) geçen ay yaptığı açıklamada sektörün rekor gelir kaybı yaşanmasının beklendiğini duyurmuştu. 2019’a göre bu sene gelirlerin yarı yarıya azalması bekleniyor. Talepteki düşüş, dünya çapında firmaların on binlerce personel ile yolları ayırmasına neden oldu. Üç hafta önce Emirates de 60 bin işçisinin 9 binini çıkartma kararı aldı. Bu şirket tarihinde bir ilk oldu.