Ülke genelinde baş gösteren corona virüsü salgını ile Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi sayfiye merkezlerindeki ev ve arazilere olan aşırı rağbet, serbest dolaşım olmaması nedeniyle durma noktasına geldi.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, SÖZCÜ’ye konuşarak, “Büyük şehirlerden bahçeli müstakil ev ile arsa ve tarlaya talep fazla ama henüz alan yok. Konutlarda yüzde 3-5, arsa fiyatlarında metre kare fiyatlarında 150-250 lira arasında artış olurken, kiralarda ise ciddi düşüşler yaşanıyor” dedi.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu

TALEP ÇOK, SATIŞ YOK


Salgının başlamasıyla birlikte Muğla bölgesine akın edenler nedeniyle özellikle sayfiye merkezlerindeki bahçeli, müstakil evler ile birlikte arsa ve tarlalara aşırı rağbet olmuştu.

O dönemlerde dolaşım serbestliği olması nedeniyle satışların gerçekleştiğini belirten Emlak Müşaviri Çetin Aksu, “Hala İstanbul ve Ankara’dan aşırı talep var fakat serbest dolaşım olmadığı için kimse gelip de işlem yapamıyor. Birkaç ay öncesine göre fiyatlarda çok ciddi artış yok. Salgın öncesindeki fiyatlarda en fazla yüzde 3-5 arasında artış oldu ama satış olmadığı için rakam yükselmedi. Arsalar da üzerine koydu. Bizim metrekaresini bin ya da bin 500 liraya sattığımız yerlerde metrekare fiyatlarında 150-250 lira arasında artış oldu” ifadelerini kullandı.