Son yıllarda kullanıcı adı birçok skandala karışan Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'den ilginç bir çıkış geldi. İngiliz The Financial Times gazetesinde yayımlanan yazısında Zuckerberg, Facebook'un kullanıcı güvenini tekrar kazanmak için yeni düzenlemelere ihtiyacı olduğunu öne sürdü.

Zuckerberg, "İyi internet düzenlemelerin kısa vadede Facebook'un işlerine zarar verebileceğini ancak uzun vadede kendileri dahil herkes için daha iyi olacağına inandığını" belirtti.

Yazıyı değerlendiren Bloomberg, Facebook'un yıllardır hükümetler nezdinde lobi yaparak sert düzenlemeler yapılmasını engellemeye çalıştığını ancak şimdi işleri için tam tersini istediğini hatırlatarak ortaya çıkan tutarsızlığa dikkat çekti.

YENİ DÜZENLEMELER İÇİN BRÜKSEL'DE


Belçika'nın başkenti olan ve Avrupa Birliği'nin (AB) kurumlarına ev sahipliği yapan Brüksel'e ziyareti sırasında söz konusu yazısı yayımlanan Zuckerberg, "Eğer insanların meşru olduğunu düşündüğü standartları yaratamazsak, kurumlara ya da teknolojiye güvenmeyecekler" dedi.

Son yıllarda, Facebook türü sosyal medya platformlarının, kullanıcı verilerini satarak nasıl büyük paralar kazandığının ortaya çıkması, bu platformlara dönük güvensizliği giderek arttırmış durumda.

Öte yandan, Zuckerberg, Brüksel'de Facebook dahil birçok internet devini ilgilendiren yeni düzenleme taslağına ilişkin AB yetkilileriyle görüşecek.

[old_news_related_template title="Facebook'tan zengine özel kural" desc="Dünyanın en zengin 8. insanı Michael Bloomberg ABD başkanlığı için aday adaylığını koyarken sosyal medya fenomenleriyle ürettiği içerikleri Instagram'a reklam olarak koydu. Bloomberg'ün bu hamlesinden sonra Facebook 'fenomenlerle sponsorlu politik içerik olamaz' kuralını sadece ABD'li adaylar için değiştirdi. Facebook sosyal medya fenomenlerinin reklamlar vasıtasıyla politik görüşlere alet edilemeyeceğini savunuyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/15/iecrop/shutterstock_1330529627_16_9_1581752042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/facebooktan-zengine-ozel-kural-5626484/"]

[old_news_related_template title="Facebook'a ceza" desc="Kişisel Verileri Koruma Kurulu Facebook'a kişisel verilerin korunmasına yönelik ihlal gerekçesiyle 1 milyon 600 bin TL (280 bin dolar) ceza verdi. Binlerce Türk'ün cep telefonu numarası ele geçirildi. Toplam kaç kişinin kişisel verilerinin sızdığı bilinmiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/03/iecrop/facebookicfoto_16_9_1570091808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-facebooka-ceza-5367792/"]