ABD Merkez Bankası (Fed), corona virüsü salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında dolar likiditesi sağlamak üzere Avrupa, Japonya, Kanada, İsviçre ve İngiltere merkez bankarıyla başlattığı işbirliğini genişletti.

Buna göre, Singapur, Güney Kore, Brezilya, İsveç, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika, Norveç ve Danimarka merkez bankaları da FED'in dolar temin ettiği takas (swap) hattına katıldı.

6 AY SÜRECEK


Swaplar kapsamında Avustralya, Brezilya, Güney Kore, Meksika, Singapur ve İsveç merkez bankalarıyla 60 milyar dolarlık, Danimarka, Norveç ve Yeni Zelanda merkez bankalarıyla 30 milyar dolarlık swap yapılacağı, uygulamanın 6 ay süreceği belirtildi.

Salgınla birlikte küresel piyasalarda ortaya çıkan nakit dolar ihtiyacını karşılamak üzere FED, diğer merkez bankalarıyla işbirliği kararı almıştı.

Listede henüz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bulunmuyor.

[old_news_related_template title="Fed'in faiz indirimi iç piyasaya yansımadı! Uzmanlar ne diyor?" desc="Merkez bankaları corona virüsünün yarattığı ekonomik kriz ile başa çıkmaya çalışıyor. Fed dün akşam 100 baz puan indirime giderek faizleri sıfırladı ancak bu durum içeride doları düşürmedi. Uzmanlar panik havası dağılmadıkça faiz adımlarının etkili olmayacağı görüşünde. Piyasaların rahatlaması için virüs ile ilgili olumlu haberlere ihtiyaç var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/16/iecrop/shutterstock_1668472411_16_9_1584345668.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/fedin-faiz-indirimi-ic-piyasaya-yansimadi-uzmanlar-ne-diyor-5681660/"]