Fitch, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın not görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e indirdi.

HalkBank'ın notunu "B+"dan "B"ye indiren kredi derecelendirme kuruluşu negatif görünümünü korudu. Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın notunu "B+" olarak teyit etti.

Bloomberght'de yer alan habere göre, kurumun açıklamasında HalkBank'ın not indirimi ve diğer iki kamu bankasının negatif görünümlerinin ülkenin zayıf Döviz rezervi pozisyonunu yansıttığı belirtildi.

"RİSK ARTTI"

Açıklamada "Garanti BBVA'nın negatif görünümü Fitch'in Türkiye'nin zayıflayan dış finansallarının hükümetin bankacılık sektörüne müdahalesi riskini artırdığı ve bunun tüm bankaların döviz yükümlülüklerini yerine getirme kabililiyetlerine sekte vurabileceği yönündeki görüşünü yansıtıyor" dendi.

Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın notlarının teyit edilmesinin genel olarak hala güçlü olan sermaye ve döviz likiditesi tamponlarını yansıttığının altı çizildi.

[old_news_related_template title="Halkbank'tan Küçük İşletme Can Suyu Kredisi" desc="Halkbank ‘İşe devam desteği-Küçük işletme can suyu kredisi’ isimli yeni bir kredi desteği paketi açıkladı. Açıklanan krediye yıllık cirosu 3 milyon TL'den az firmalar katılabilecek. Krediye yıllık yüzde 7.5 faiz uygulanacak. 36 ay vade sunulacak, 6 ay geri ödeme olmayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/29/iecrop/para-34-depo_16_9_1588142373.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/halkbankta-kucuk-isletme-can-suyu-kredisi-5781375/"]