The Verge'ün haberine göre, bu uygulama, Hastalık Kontrol Merkezi’nin (CDC) ‘online semptom denetleyicisi’ne ya da test olmayı planlıyorsanız bu konuda görüşmeniz gereken sağlıkçılara kolayca erişmenizi sağlayacak. Ayrıca dileyen kişi, kendisine en yakın test merkeziyle ilgili bilgilere de ulaşabilecek.

APPLE ÖZEL İNTERNET SİTESİ AÇTI


Google sadece sağlık otoriteleri tarafından yayınlanmasına izin verilen sağlık merkezlerini görüntüleyecek. Bu nedenle New York eyaletinde şimdilik sadece Albany’deki test merkezinin aramalarda listelendiği ancak diğer merkezlerin de kısa sürede ekleneceği açıklandı.

Google, corona virüsü konusunda kullanıcılara kolaylık sağlayan tek teknoloji şirketi değil. Apple da corona virüsü test merkezleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı ve konumlarının gösterildiği bir internet sitesini geçtiğimiz hafta kullanıma sokmuştu.

[old_news_related_template title="Google'a göre Türkiye karantina önlemlerinde Avrupa'nın gerisinde, ABD'nin ilerisinde" desc="Google, kullanıcıların konum bilgilerini kullanarak ülkelerin hareketlilik verilerini raporladı. Buna göre, Türkiye'de karantina önlemleri sonucunda hareketlilik düşüşü Avrupa'nın gerisinde kalırken, ABD'nin ise ilerisinde oldu. Hareketlilik düşüşünün en fazla yaşandığı ülkeler, salgında ölenlerin sayısının 10 bini aştığı İtalya ve İspanya oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/04/iecrop/depophotos_16705862_16_9_1586007181.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/googlea-gore-turkiyede-karantina-onlemlerinde-avrupanin-gerisinde-abddenin-ilerisinde-5725417/"]