İsveç merkezli ünlü giyim markası H&M'in satışları, corona virüsü salgınının etkili olduğu Mart ayında yüzde 46 gibi yüksek oranda geriledi.

Reuters'ın haberine göre; dünyanın ikinci büyük giysi perakende şirketi olan H&M, mağazalarının büyük bölümünü salgın nedeniyle geçici olarak kapatmış durumda. Çalışanların büyük bölümünü ücretsiz izne çıkartan şirket, borsaya kote olduğu 1974 yılından bu yana ilk kez temettü dağıtımı yapmama kararı aldı.

H&M CEO'su Helena Helmersson, böylesi zorlu bir dönemi daha önce hiç yaşamadıklarını dile getirdi. Şirketin hisseleri mart ayında yüzde 40 değer kaybetmişti.

[old_news_related_template title="ABD'de kara gün: 500 bin işçi ücretsiz izne çıkarıldı" desc="Corona virüsü salgını küresel ekonomide büyük krize neden olurken, ABD'de 2 trilyon dolarlık teşvik paketine rağmen perakende zincirlerinin ücretsiz izne çıkardığı işçi sayısı 500 bini aştı. Başkan Donald Trump'ın karantina önlemlerini uzatma kararının ardından on binlerce işçiyi istihdam eden şirketlerden peş peşe 'ücretsiz izin' kararları geldi. Sadece dün ülkenin üç perakende devi Kohl, Macy ve Gap, toplamda 375 bin olan işçilerinin büyük bölümünü ücretsiz izne çıkaracaklarını açıkladı. Financial Times dün yaşananları 'kara gün' olarak nitelendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/31/iecrop/indir-1_16_9_1585637250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/abdde-kara-gun-500-bin-isci-ucretsiz-izne-cikarildi-5714682/"]