Dünyada reklam sektöründe sosyal medya fenomenlerinin (influencer) ağırlığı giderek artarken, İtalya'dan çok çarpıcı bir haber geldi.

Instagram ünlüsü ve blogger, 33 yaşındaki İtalyan Chiara Ferragni borsaya açılıyor.

Reuters'ın aktardığına göre, Ferrangi, 21,5 milyon takipçisiyle elde ettiği şöhreti borsada da paraya çevirmeye hazırlanıyor.

Ferragni, Milano'da Versace'nin 2018 İlkbahar/Yaz defilesi öncesinde / Fotoğraf: Shutterstock

2019'DA 31 MİLYON EURO GELİR ELDE ETTİ


Ferragni'nin pazarlama işlerini yapan şirketi Sisterhood, 2019'da 11 milyon euro gelir elde etmişti. Ferragni'nin moda şirketi Serendipity ve "The Blonde Salad" isimli bloguna sahip olan TBS Crew da 2019'da toplamda 20 milyon euro gelire ulaştı.

Ünlü influencerın yaşadığı Milano kentindeki İtalya Borsası'nda yapılması planlanan halka arzın hangi şirket üzerinden olacağı ise henüz belli değil.

Ferragni ailesiyle birlikte özel anlarını da sosyal medyadan paylaşıyor. Soldan sağa, annesi Marinadi Guardo, kardeşi Valentina Ferragni, Chiara Ferrangi, kardeşi Francesca Ferragni / Fotoğraf: Instagram


Instagramda 198 milyon takipçisi olan ABD'li TV ve sosyal medya ünlüsü Kylie Jenner'ın makyaj şirketinin yüzde 51'i, 600 milyon dolara parfüm üreticisi Coty'e satılmıştı.

ABD'li pop star Rihanna'nın Fransız moda devi LVMH destekli kozmetik markası Fenty Beauty, geçen yıl 500 milyon euro gelir elde etti.

Ferragni, 1 Ekim 2015'te Paris Moda Haftası öncesinde kameralara poz verirken / Fotoğraf: Shutterstock

BİR İLK OLACAK


Reuters, Ferragni'nin şirketlerinin toplam değerinin 80 milyon euro edebileceğini belirtti. Bu rakamın borsa için küçük olduğunu ancak bu halka arzın bir ilk olması açısından önemli olduğu vurgulanan haberde, sadece internet üzerinden kendisini markalaştıran bir ismin ilk kez borsaya açılacağı, benzer kişilerin borsaya açılması açısından da bunun önemli bir sınav olacağı belirtildi.



Influencer Marketing Hub verilerine göre, markalar, 2019'da reklam büçelerinin yaklaşık 6,5 milyar dolarını influencerlara ayırıyor. Rakam son üç yılda dörde katlandı.

[custom_content title="Chiara Ferragni kimdir?" desc="1987 yılında Doğan Chiara Ferragni kariyerine 2009 yılında açtığı moda bloğu ile başladı. 2011 yılında Vouge dergisi tarafından en iyi blogerlar arasında gösterildi. Bocconi Üniversitesi’nde aldığı hukuk eğitimini kariyerine yönelmek amacı ile yarım bıraktı. Kasım 2013 yılında ünlü moda markası Guess’in reklam yüzü oldu. 2015 yılında yarattığı marka sonucu başarısı Harvard Üniversitesi’nde vaka olarak okutuldu. Ocak 2016’da dünyaca ünlü şampuan markası Pantene’nin reklam yüzü oldu. Barbie oyuncaklarının yaratıcısı Mattel aynı yıl kendisinin oyuncağını üretti. Haziran 2017’de Instagram’da 10 milyon takipçiye ulaştı ve gönderi başına 12 bin dolar kazanmaya başladı. Ünlü ismin şu an takipçi sayısı 21,5 milyon.">