İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngilizlerin merakla beklediği uluslararası tatil konusuna açıklık getirdi. Hancock, corona virüsü salgını nedeniyle bu yaz İngiliz vatandaşlarının başka ülkelerde tatil yapamayacağını söyledi.

ITV’ye konuşan Bakan Hancock, “Bu yaz insanlar yurt dışında normal bir yaz tatili yapamayacak mı?” sorusuna, “Bence böyle olacak” yanıtını verdi.

TÜRKİYE’DEN 19 ÜLKEYE UÇUŞ BAŞLAMASI BEKLENİYOR


Bu haber, İngilizlerin yaz tatilinde tercih ettiği ülkeler arasında yer alan Türkiye’yi olumsuz etkileyecek. Geçen sene bu ülkeden yaklaşık 3 milyon kişi tatil için Türkiye’yi tercih etmişti. Ayrıca her yıl ülkemize gelen İngiliz sayısında ciddi bir artış yaşanıyordu.

Türklerin yurt dışı tatiline gidip gidemeyecekleri henüz tam olarak netleşmedi. Ancak ilk etapta, haziran ayında aralarında Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Çin, Japonya’nın da bulunduğu 19 ülkede toplam 23 şehre uçuşların başlaması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Corona olmayan tesise sertifika verilecek" desc="Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizmde corona görülmeyen alanlar için bir sertifika çalışması başlatıldığını söyledi. Bakan Ersoy, 'Corona olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Tesisler önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/18/iecrop/ersoy-spot-dha_16_9_1584184647_16_9_1587200154.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/corona-olmayan-tesise-sertifika-verilecek-5756803/"]