Uzmanlar corona virüsünün bulaşmasını engellemek için en çok kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Türkiye’de de birçok marka da gerek çalışan gerekse müşteri sağlığını korumak için mağazalarını kapama yoluna gidiyor. Son olarak GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone AVM'lerdeki mağazalarını kapatma kararı alırken, Teknosa da yurt genelinde tüm mağazalarını bu geceden itibaren kapatacağını duyurarak listeye eklendi.

İşte o markalar:

Boyner, YKM, Vakko, LC Waikiki, Beymen, Kiğılı, Network, Karaca, Yargıcı, Marks & Spencer, GAP, Samsonite, İpekyol, Tumi, Flo, Desa, U.S Polo, Greyder, Lufian, Altınyıldız, Avva, Machka, Twist, Twigy, Roman, Mudo, Efor, Faik Sönmez, B&G, Ikea, Gratis, Paşabahçe, Decathlon, Hotiç, Teknosa, Vodafone, Turkcell, Türk Telekom.



MEDIAMARKT MAĞAZALARINI KAPATIYOR

MediaMarkt, yaptığı duyuruda ülke genelinde hizmet verilen tüm mağazalarını 22 Mart Pazar gecesinden itibaren geçici bir süreliğine kapatma kararı alındığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisine alan ve COVID-19 olarak adlandırılan koronavirüs sonrası MediaMarkt olarak ülke genelinde hizmet verdiğimiz tüm mağazalarımızı 22 Mart Pazar gecesinden itibaren geçici bir süreliğine kapatma kararı aldık.

* Bu kararı almamızdaki en önemli neden çalışanlarımızın ve sizlerin sağlığını korumak, aynı zamanda virüsün yayılma hızının önüne geçmek.

* MediaMarkt ailesi olarak bu süreci hep birlikte atlatacağımıza inancımız tam.

* Geçici bir süre için geçerli olacak bu durum içerisinde gösterdiğiniz anlayışınız için teşekkür ederiz.

VATAN BİLGİSAYAR FAALİYETLERİNİ DURDURUYOR

Vatan Bilgisayar, 22 Mart 2020 Pazar gecesinden itibaren tüm mağazalarının faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Değerli müşterilerimiz ve çalışanlarımız, Covid-19 (Koronavirüs) ile ilgili ülkemizde vaka sayılarının artması sebebiyle, 22.03.2020 Pazar gecesinden itibaren tüm mağazalarımızın faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldık.

* Hepimiz için sağlık diliyor, en kısa sürede mağazalarımızda tekrar buluşmak üzere diyoruz.


TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE VE TEKNOSA DA KAPATIYOR


Teknosa, Türkiye'deki tüm mağazalarını pazar gecesi itibariyle geçici olarak kapatma kararı aldı. Şirket, e-ticaret kanalından hizmet ve ürün satışına devam edeceğini açıkladı.

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone da bir yandan online işlemler merkezleri üzerinden hizmet verirken diğer yandan müşteriyle yüz yüze geldikleri satış noktalarında bir dizi düzenlemeye gitti. Buna göre, 21 Mart 2020 Cumartesi gününden geçerli olmak üzere üç operatörün Türkiye genelindeki AVM’lerde bulunan tüm satış noktaları geçici olarak kapatıldı.

Üç operatör çalışma saatlerini de yeniden düzenledi. Operatörlerin cadde mağazaları pazartesi-cumartesi günleri 12.00-18.00 arasında hizmet verecek. Pazar günü ise tüm satış noktaları kapalı olacak.


AVM’LER DE KAPATIYOR


Çok sayıda insanın bir araya geldiği AVM’ler de teker teker kapanma kararı alıyor. Akasya ve Akbatı AVM’lerin sahibi Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. iki AVM’yi de kapatma kararı aldığını açıklamıştı.

İstanbul’un en büyük AVM’lerinden Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir AVM de kapandı.

İstanbul'un Nişantaşı semtinde bulunan City's AVM'de kapatıldı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım da kendisine ait Optimum, Kozzy, Hiltown ve Piazza alışveriş merkezlerinin yarından itibaren geçici olarak geçici olarak kapatılacağını açıkladı.

Esas Gayrimenkul bünyesinde Adana, Zonguldak, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Bolu ve Kırklareli’de faaliyet gösteren 7 AVM, corona virüsü sebebiyle önlem amaçlı faaliyetlerini durdurdu. Konuyla ilgili AVM yönetimleri tarafından yapılan açıklamalarda, AVM’lerde 12:00-20:00 arasından temel ihtiyaçlar için sadece marketin ve bir eczanenin açık kalacağı belirtildi.

ANKAMALL AÇIK AMA 110 DÜKKAN KAPALI


Yeni Gimat GYO da KAP'a yaptığı bildirimde, sahibi olduğu Ankamall AVM'deki toplam 350 kiracıdan 110 tanesinin koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Yeni Gimat, kamu otoritesinden bir bildirim gelene kalan Ankamall AVM'yi açık tutmaya devam edeceğini duyurdu.
Teknosa Türkiye'deki mağazalarını pazar gecesi itibariyle geçici olarak kapatma kararı aldı.

[old_news_related_template title="149 bin 382 iş yeri faaliyetlerine ara verdi" desc="İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği “ccorona virüs tedbirleri” genelgesi kapsamında ülke genelinde 149 bin 382 iş yeri geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdi. Tedbir kararına uymayan işletmeciler hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/19/iecrop/is-yeriiii1_10889874_16_9_1584621082.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/149-bin-382-is-yeri-faaliyetlerine-ara-verdi-5689239/"]