Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüsüne karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında 100 milyar TL'lik bir paket açıkladı.

Tedbir paketiyle ilgili değerlendirmede bulunan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Tedbirlerin istihdamı, üretimi ve en önemlisi de insanı öncelemesi, salgın sonrası Türkiye’nin pozitif ayrışma hedefini de güçlendirecektir. Dünyada yakın dönemde benzeri olmayan bu krizde devlet, halk, reel sektör ve finans kesimi birlikte yol alıyoruz. Bu dörtlü işbirliğini artırmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.

"NAKİT AKIŞINI ARTTIRACAK"

Yeni paketin virüsün ekonominin üzerindeki etkisini azaltacağını vurgulayan Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü;

*İnanıyoruz ki bu tedbirlerle nakit akışı bozulan firmalar üzerinde koronavirüs etkisi inecektir. KOBİ’lerin kredi borçlarının ertelenmesi, KGF limitlerinin artırılması, temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, ihracatçının desteklenmesi ve çeşitli sektörlerde KDV ve SGK primlerinin ertelenmesi piyasada nakit akışını artıracaktır.

*İstanbul iş dünyası olarak ülkemiz ve dünya için son derece zorlu olan bu süreçte devletin, halkımızın ve iş dünyamızın üzerine eşit sorumluluk düşüyor.

"HARFİYEN YERİNE GETİRİLMELİ"

*Bizi koronavirüstün koruyacak olan en büyük güç, toplumsal dayanışmamız olacaktır; devletin aldığı tedbirleri harfiyen yerine getirmemiz olacaktır, hep birlikte hareket etmemiz olacaktır.

*Bunu bir seferberlik haline getirmek durumundayız. Cumhurbaşkanımızın da mesajında işaret ettiği gibi, bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan, Corona virüsü salgınına ilişkin ekonomik kararları açıkladı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüsüne karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında 100 milyar TL'lik bir paket açıkladı. Erdoğan, 'En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/son-dakika-erdogan-corana-virusu-salginina-iliskin-ekonomik-kararlari-acikladi-5687349/"]

[old_news_related_template title="100 milyar TL'lik Corona virüsü paketini ekonomistler yorumladı: Çalışan kısmı eksik" desc="11 Mart sabaha karşı ilk Corona virüsü vakasının duyurulduğu Türkiye'de uzmanlar ve yetkili makamlar vantandaşlara sokağa çıkmama uyarısında bulunuyor. Uyarılar devam ederken Corona virüsünden etkilenen Türk ekonomisine yönelik hükümetten 100 milyar TL'lik bir yardım paketi hazırlandı. Yardım paketini konunun uzmanları sozcu.com.tr'ye yorumladı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/18/iecrop/para-dha_16_9_1584550900.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/100-milyar-tllik-corona-virusu-paketini-ekonomistler-yorumladi-calisan-kismi-eksik-5687399/"]