Corona virüsü salgını, perakende sektöründeki şirketlerin işlerini altüst etti ancak bu süreci kazanıma dönüştüren bir CEO ve bir şirket oldu: Jamie Salter ve Authentic Brands Group (ABG).

Şirketin CEO'su Jamie Salter, bu süreçte iflas eden ünlü markaları satın alarak ya da satışlarına aracılık ederek portföyünü büyüttü. Portföyündeki Forever 21 ve Barneys New York gibi markalara Brook Brothers ve Lucky Brand'i de ekledi.

İLK İŞİ TOPTANCILIKTI


Forbes'un aktardığına göre, Kanada doğumlu olan 57 yaşındaki Salter'ın ilk işi, 1980'lerde spor ürünleri mağazalarına rüzgar sörfü ekipmanı satışıydı.

Salter daha sonra, "marka rehabilitasyonu" işine yoğunlaştı ve 35 bin dolara satın aldığı bir snowboard (kar kayağı) şirketini, 4 yıl sonra 5 milyon dolara sattı.

ABD'nin en eski perakande markası ve giyim üreticisi Brooks Brothers da salgında batıp ABG şirketine geçenler arasında...


Daha sonra girişimciliğe soyunan ve Ride Snowboards ismiyle 1992 yılında kendi şirketini kuran Salter, 4 yıl sonra bu şirketi Nasdaq borsasında halka arz etti.

MARKALARI ELİNDE TOPLUYOR


Salter, ABG öncesinde Lifestyle Brands isimli şirketle birçok markayı elinde topladı. Bunlardan biri, daha sonra 85 milyon dolara Payless Shoesource şirketine satacağı Airwalk idi.