Kambiyo almak isteyenlere, banka, yetkili müessese (döviz büfeleri) ve diğer finansal kuruluşlar tarafından satılan dolar, avro ve benzeri yabancı paralarla yine bankalarda açılan altın mevduat ya da yatırım hesapları için fiziki olmayan altın satış tutarı üzerinden alınan kambiyo işlem vergisinde değişikliğe gidildi. Yüzde bir olan vergi binde ikiye indirildi.

KAMBİYO NEDİR?

Kambiyo, para ya da para yerine geçen belgelerin değiştirilmesi işlemidir. Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsar. Kambiyo senedi ise, kıymetli evrakın tüm özelliklerini taşıyan ve kıymetli evrak için yukarıda yapılan açıklamaların tümünü içeren ve uygulamada en yaygın olarak kullanılan kıymetli evrak çeşididir.

[old_news_related_template title="Kambiyo vergisi ve mevduatta stopaj oranları düşürüldü" desc="Politika faizinin yükseltilmesi ve takas (swap) işlemlerinde limitlerin yükseltilmesinin ardından bir 'normalleşme' adımı daha geldi. Döviz ve altın alım işlemlerinde uygulanan yüzde 1'lik kambiyo vergisi, binde 2'ye düşürüldü. Mevduat hesaplarından alınan stopaj yıl sonuna kadar vade süresine göre %5, %3 ve sıfır olarak yeniden belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/30/iecrop/shutterstock_1741096724-1_16_9_1601444353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/kambiyo-vergisi-ve-mevduatta-stopaj-oranlari-dusuruldu-6060441/"]