Türkiye’nin önde gelen piliç ile yumurta üretim tesislerini bünyesinde bulunduran Keskioğlu firması, yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle 2018 yılında konkordato ilan ederek, zorlu bir sürece girmişti.

2018 yılından bu zamana kadar konkordato sürelerini uzatan Keskinoğlu’nun sıkıntılı sürece girmesini ardından 4 bin işçiden 2 bin 500'ü işten çıkarıldı. Keskinoğlu’nun konkordato ilan ettikten sonra, yıllık 1.2 milyar liraya ulaşan cirosunun geçen yıl yaklaşık 800 milyon lira olduğu, ihracatın da 25 milyon liraya kadar gerilediği öğrenildi.

Keskinoğlu’nun hisselerin büyük bir kısmının Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a geçmesinin ardından mali sorunların aşılmaya başlandığı ve şirketin sektördeki eski günlerine geri dönmeye hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.

Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Keskinoğlu’nun tekrar canlanmasının, ilçede istihdam ve ekonomi açısından yeniden hareketlenmeyi sağlayacağı umut ediliyor.

“İLÇEMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYAN BİR ŞİRKETTİ’’


Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, şirketin ilçeye sadece istihdam değil, ekonomik anlamda önemli bir katkısının olduğunu söyledi.

Keskinoğlu’nda yaşanan son durum hakkında bilgi veren Erdayıoğlu, şirkette çoğunluk hissenin şu anda Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na ait olduğunu, Keskinoğlu ailesinin küçük bir hissesinin kaldığını ve yönetimin bankaların ortak kararıyla belirlediği kişilerden oluştuğunu ifade etti.

Erdayıoğlu, “Keskinoğlu’nda, yaşanan sıkıntı öncesinde 4 bin kişi geçimini sağlıyordu. Kesimhanesi, yumurta bölümü, yem fabrikası ve paketleme servisi ile birlikte ilçedeki vatandaşlarımızın önemli bir kısmı geçimlerini buradan sağlıyordu. Son aldığımız bilgilere göre yaşanan sıkıntılardan sonra bu rakam yaklaşık 1500 kişiye kadar düşmüş durumda. Keskinoğlu, sadece çalışanlara katkı sağlayan bir şirket değildi. İlçemize tedarikçileriyle birlikte büyük bir katkı sağlıyordu. Tedarikçilerin kazançlarında da sıkıntılar yaşanmaya başladı.

İlçede tedarikçileriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişiye bir ekmek kapısıydı. Keskinoğlu’nun yaşadığı bu sıkıntı elbetteki ilçe ekonomisinde de sıkıntı yarattı. Ancak son dönemlerde ilçemize gelen büyük fabrikalar sayesinde Keskinoğlu’nda yaşanan sıkıntı bir nebze telafi edildi.’’ diye konuştu.

“HAREKETLENMELERİN BAŞLADIĞINI DUYDUK’’


Oda Başkanı Erdayıoğlu, Keskinoğlu’nda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte  önümüzdeki süreçte şirketin eski günlerine döneceğine inandıklarını vurguladı. Erdayıoğlu şunları söyledi:

“Son aldığımız bilgilere göre Türkiye’nin önemli markası olan Keskinoğlu eski günlerine dönme aşamasında hareketlenmeye başladı. Oda olarak ihracat belgeleri imzalamaya tekrar başladık. Canlanma başladı. Duyduğumuza göre şu anki mevcut personel, maaşlarını düzenli almaya başladı.

İyimserlik havası esmeye başladı. İşçi alımlarının başladığını duyduk. Konkordato süreci boyunca sadece yumurta üretimi vardı. Artık bundan sonra beyaz et üretimine geçeceklerini duyduk. Üretim artmaya başlayacak. Türkiye’nin en büyük entegre tavukçuluk tesisine sahipler. Her şey çalışır vaziyette duruyor. Sadece çarkın dönmesi için düğmeye basılması gerekiyordu. O düğmeye de basıldı. Tekrar tam kapasite üretime başlayacaklar. Ekonomiye katkıları devam edecek. Sahipleri şirketin yönetiminden ayrıldı. Bankalar bu işin uzmanı kişileri başa getirdiler. Yaşanan sıkıntının giderilmesi içinde kaynak sağlandı."

“PANDEMİ DÖNEMİNDE BÜYÜK BİR KAZANÇ’’


Covid-19 salgını ile birlikte birçok firmanın sıkıntı yaşadığını da ifade eden Erdayıoğlu, pandemi döneminde önemli bir şirketin sıkıntılı süreci aşarak yeniden canlanmaya geçmesinin hem ülke hem de ilçe ekonomisine büyük kazanç sağlayacağını dile getirdi.

[old_news_related_template title="Bir devin zor günleri/1: Keskinoğlu'nda neler oluyor?" desc="Beyaz et ve yumurta üretiminin önemli markalarından Keskinoğlu zor günler geçiriyor. Hatta bu zor günlerini Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskinoğlu Akhisar mitingi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaştı. Yakın zamanda 3 bin kişinin çalıştığı fabrikada bin kişi işten çıkartıldı. Üretim ciddi şekilde azaldı. Şirket yetkilileri bu süreç için önlemler alındığını söylüyor. Keskinoğlu geçtiğimiz dönemde konkordato başvurusunda bulundu. Sozcu.com.tr ekonomi servisinden Derin Gökçe, Keskinoğlu'nun önemli yatırımlarının bulunduğu Manisa'nın Akhisar ilçesini ziyaret etti. Şirket yetkilileri ve çalışanlarla konuştu. İşte her yönüyle Keskinoğlu dosyamız." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/img-9528-1-1_16_9_1534410994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/keskinoglunda-neler-oluyor-1-akhisar-halki-ve-calisanlar-2559929/"]

[old_news_related_template title="Bir devin zor günleri/2: Bir köy, 200 otomobil satıldı" desc="Türkiye'nin köklü firmalarından Keskinoğlu'nu incelediğimiz dosyamızın bu bölümünde sözü şirketin patronları Mehmet ve Fevzi Keskinoğlu kardeşlere bırakıyoruz. Kardeşler, şirketi eski günlerine döndürmek için kendilerine ait Ravika Köyü'nü ve 200 klasik otomobilini satmış. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/img-9478-1_16_9_1534497271.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bir-devin-zor-gunleri2-bir-koy-200-otomobil-satildi-2579382/"]