Tüm dünyada corona virüsü salgını nedeniyle kapanan mağazalar yavaş yavaş açılıyor. Ancak Microsoft, bu dönemde çok önemli bir karar aldı. Tech Crunch’ta yer alan habere göre teknoloji devi, fiziksel mağazalarını kalıcı olarak kapatmaya hazırlanıyor.

Şirket, sadece Washington, New York, Londra ve Sydney’deki mağazalarını açık tutacak. Ancak buralarda da dönüşüme gidilecek ve ‘deneyim mağazası’ olacak. Buralarda ayrıca ürünlerin kullanımı ile ilgili müşterilere kurslar verilecek.

‘FİZİKSEL MAĞAZAYA GEREK OLMADIĞI KANITLANDI’


Kurumsal Başkan Yardımcısı David Porter yaptığı açıklamada, “Ürün portföyümüz genişledikçe, online satışlarımız arttı. Yetenekli ekibimiz, müşterilere ulaşmak için fiziksel bir mağazaya gerek olmadığını gösterdi. Microsoft, Windows ve Xbox mağazalarına yatırım yapmaya ve tüm dünyada 190 ülkede, 1.2 milyardan fazla kişiye ulaşmaya devam edecek ” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Bill Gates'ten corona virüsü azarı: Verdi veriştirdi" desc="Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, corona virüsüne karşı hem ABD'nin hem de dünya ülkelerinin yaklaşımını eleştirdi. Gates, 'Eğer Ocak ve Şubat ayını doğru bir şekilde test yapmaya ayırsaydık bu kadar korkunç ekonomik maliyet ortaya çıkmazdı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/01/iecrop/gates-reuters_16_9_1588308860.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bill-gatesten-corona-virusu-azari-verdi-veristirdi-5785829/"]

[old_news_related_template title="Microsoft çalışanlarına üç ay ücretli izin veriyor" desc="Microsoft, ABD'de çocuğu olan çalışanlarına okulların kapalı kalma süresi uzadığı için üç ay ücretli izin verme kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/reuters-microsoft_16_9_1586508909.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/microsoft-calisanlarina-uc-ay-ucretli-izin-veriyor-5738829/"]