Moody's'in Salı günü açıkladığı, coronavirüs salgınının küresel düzeydedeki potansiyel ekonomik etkilerinin incelendiği raporda, Çin ile çok yakın ticari ilişkileri olan Asya - Pasifik ülkeleri ekonomilerinin, Avrupa ya da Amerika ülkelerine göre, coronavirüs etkisine daha çok açık ülkeler olduğuna dikkat çekildi.

KÜRESEL EKONOMİNİN ZARAR GÖRECEĞİ VURGULANDI


Moody's raporunda, "Uzun bir sürüye yayılması durumunda, virüs salgını, üretim zincirini bozabilir, emtia fiyatlarındaki düşüşleri artırabilir ve ekonomi üzerinde belirgin ikincil derecede olumsuz etkiler yaratabilir" uyarısı yapıldı ve salgının Çin'in büyümesi üzerinde yaratacağı risklerden genel olarak küresel ekonominin zarar göreceği vurgulandı.

Raporda ayrıca, corona virüs salgınının önlenilmesinin ardından normal ekonomik aktivitenin başlamasından sonra dahi ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin bir süre daha etkili olacağı uyarısı yapıldı. (DHA)


[old_news_related_template title="4 maddede corona virüsü Türkiye ekonomisini nasıl etkiliyor?" desc="Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'deki salgın, insani kayıpların yanı sıra küresel ekonomi için de endişelere neden oluyor. 14.1 trilyon dolarlık dev milli geliriyle küresel gelirin yüzde 16.4’üne sahip olan ülkede ortaya çıkan corona virüsü salgınının seyri, küresel ölçekte varlık fiyatlarını şimdiden etkilerken reel ekonomiyi de sarsma potansiyeli taşıyor. İşte dört maddede salgının küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine mevcut ve olası etkileri:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/corona-dha_16_9_1580187955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/4-maddede-corona-virusu-turkiye-ekonomisini-nasil-etkiliyor-5592010/"]