Karantina uygulaması için ‘faşizm’ benzetmesi yaparak olay yaratan Elon Musk, yine ses getirecek bir harekete imza atmaya hazırlanıyor. Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, karantinanın uygulandığı California eyaletindeki fabrikasını yeniden faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

San Francisco Chronicle’da yer alan habere göre bazı işçiler, çarşamba gününden beri fabrikaya gitmeye başladı. Bu kişiler, tesisi ek güvenlik önlemleriyle yeniden faaliyete geçirmeye hazır hale getirmek için çalışıyor.

[old_news_related_template title="Elon Musk yine gündem oldu! Eşyalarını satıyor" desc="Güney Afrikalı girişimci Elon Musk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eşyalarını satacağını ve bundan sonra ev sahibi olmayacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/03/iecrop/depophotos_16628016_16_9_1581161087-880x495-1_16_9_1588504802.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/musk-esyalarini-satacak-artik-ev-sahibi-olmayacak-5790346/"]

ZORUNLU İHTİYAÇLARA ONAY, ARABAYA YASAK


California Valisi Gavin Newsom, bazı perakende üreticileri ve işletmelerinin hafta sonundan itibaren yeniden faaliyete geçebileceklerini, yine de son kararı yerel yetkililerin vereceğini söylemişti. Ancak vali, üretim konusunda zorunlu ihtiyaçları kastetti, araba üretilmesini değil.

‘KARANTİNA KURALLARI DEVAM EDİYOR’


Tesla fabrikasının bulunduğu Fremont, Alameda’da bu ayın sonuna kadar karantina uygulamaları devam edecek. Alameda, vali Newsom’un bazı sektörlerin yeniden açılabileceği söyleminin uygulanıp uygulanmayacağına bile henüz karar vermedi.

Fremont Polis Departmanı Sözcüsü Geneva Bosques, “Uygulanan karantina kurallarında bir değişiklik yok. Montaj hattının işlemeye başlaması, kuralların ihlali anlamına gelir” açıklamasını yaptı. Bosques, Tesla’nın yeniden açılmak için hazırlanmasına şaşırmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="Elon Musk tweet attı, Tesla'nın değeri 15 milyar dolar düştü" desc="Karantina önlemleri hakkındaki 'bu resmen faşistlik' tweetiyle büyük tepki çeken Tesla'nın patronu Elon Musk, bu defa da borsa spekülasyonu olarak yorumlanabilecek bir tweet attı. Musk'ın 'Tesla hisseleri çok fazla değerli bence' tweeti sonrası Tesla'nın piyasa değeri 15 milyar dolar eridi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Musk'a ceza verebileceği yorumları yapılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/02/iecrop/indir-2_16_9_1588404183.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/elon-musk-tweet-atti-teslanin-degeri-15-milyar-dolar-dustu-5788173/"]

MUSK’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ


Eğer fabrikada, zorunlu ihtiyaç olarak görülmeyen araba üretimine yönelik çalışma yapılırsa, kuralları ihlal ettiği için Tesla’ya ciddi bir yaptırım uygulanması bekleniyor. Elon Musk’ın bunu göze alarak Tesla’yı yeniden faaliyete geçireceği öne sürüldü.

Musk, karantina uygulaması için ‘faşizm’ benzetmesi yaparak, “Açıkçası insanların anayasal haklarına karşı evlerinde zorla hapsedildiğini düşünüyorum” demiş ve bu sözleri tepki çekmişti.