Mart ayında New York’ta karantina tedbirleri uygulanmaya başladığında, şehir tek başına dünyadaki corona virüsü vakalarının yüzde 6’sına ev sahipliği yapıyordu. Ancak vakaların azalmasıyla birlikte tedbirler de gevşetilmeye başlandı.

‘HAZIR OLUN ÇÜNKÜ BAŞLIYORUZ!’


Business Insider’da yer alan habere göre, bugün şehirde önlemler '2. Aşama'ya indirilecek. Belediye başkanı Bill de Blasio, “Hazır olun, çünkü başlıyoruz. Pazartesi günü (bugün) şehrimiz büyük bir adım atacak. Önlemlerde yeni seviyeye geçmemiz, en az 150 bin kişinin iş bulmasını, 300 bin kişinin ise işlerine geri dönmesini sağlayacak” diye konuştu.

Yeni aşamayla birlikte ofisler, mağazalar, güzellik salonları, berberler, restoranlar (sadece açık havada hizmet verilecek), emlak sektörü ve oto galeriler yeniden hizmet vermeye başlayacak.

[old_news_related_template title="Şehir corona virüsü kabusunu yaşıyor: 3 dakikada bir ölü" desc="Dünya çapında 787 binden fazla insan görülen ve 37 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ABD'nin New York kentini adeta paniğe sürükledi. Resmi rakamlara göre son 6 saatte 124 kişi yaşamını yitirirken her 2.9 dakikada 1 kişinin öldüğü tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/31/iecrop/newyork-reuters_16_9_1585632112.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-new-york-corona-virusu-kabusunu-yasiyor-5714561/"]

BİRÇOK EYALETTE VAKA SAYILARI YENİDEN YÜKSELİYOR


De Blasio, yeni vaka sayısının ve hastaneye yatma oranlarının çok düştüğüne işaret ederek, “Hepimizi tebrik ediyorum. Aynı şekilde devam edelim” dedi. Eğer New York’ta vaka sayıları azalmaya devam ederse, '3. Aşama'ya geçiş yapılarak içeride hizmet veren restoranlar, spa ve masaj salonları gibi yerlerin de kapılarını açmasına izin verilecek.

New York City’nin tedbirleri azaltması; Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Mississippi, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Teksas gibi eyaletlerde vaka ve hastaneye yatış sayılarının yükseldiği döneme denk geldi.

Bazı halk sağlığı uzmanları, karantinanın gevşetilmesinin yeni salgın dalgasına davetiye çıkarttığı uyarısında bulundu. Ancak eyalet valilerinin birçoğu, şu anda yeniden karantina başlatmanın planları arasında olmadığını açıkladı.

[old_news_related_template title="New York'un ikinci vakası konuştu: Sadece öksürük sanıyordum" desc="ABD'nin New York eyaletinde resmi verilere göre corona virüsü tespit edilen ikinci kişi konuştu. Lawrence Garbuz yaşadıklarıyla ilgili, 'Sadece gelip geçici bir öksürük sanıyordum' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/11/iecrop/garbuz-corona-facebook-1_16_9_1589175560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/new-yorkun-ikinci-vakasi-konustu-sadece-oksuruk-saniyordum-5806306/"]

[old_news_related_template title="ABD'li dev banka işe dönüş ve aşı için tarih verdi" desc="ABD'li bankacılık devi Morgan Stanley, corona virüsü salgınına dair paylaştığı zaman çizelgesinde, ABD'de haziranda işe dönüşün başlayacağı, eylülde okulların açılacağı, ekimde sağlık çalışanları için aşının hazır hale geleceği, kasımda ilk dalgadan daha düşük şiddette salgında ikinci dalganın ortaya çıkabileceği ve Mart 2021'de herkes için aşının hazır hale geleceği tahminlerine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/15/iecrop/shutterstock_1671099832_16_9_1586934994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/abdli-bankacilik-devi-ise-donus-ve-asi-icin-tarih-verdi-5749063/"]