Siyahilerin uğradığı ırkçılığa karşı destek kampanyaları çığ gibi büyüyor. Irkçılığa dikkat çekmek için bir ilginç adım da sosyal medya platformu Reddit’in kurucularından olan Alexis Ohanian’dan geldi.

‘KIZIMA VERECEĞİM BİR CEVABIM OLMALI’


CNN’de yer alan habere göre Ohanian, yönetim kurulundaki görevinden yerine bir siyahinin gelmesi şartıyla istifa etti. 15 yıl önce kurulan Reddit, internette en çok nefret ve ırkçılık mesajlarının yer aldığı platformlardan biri haline gelmişti.

[old_news_related_template title="Son dakika... George Floyd olaylarında son durum: Trump'a bir şok daha" desc="ABD'de polis tarafından gözaltına alındığı sırada sokak ortasında öldürülen Afro-Amerikalı George Floyd'un ardından başlayan gösteriler devam ediyor. Bir haftayı aşan gösteriler sürerken, çok kritik isimlerden Trump yönetimine eleştiriler geldi. Obama, 'Bu ülke protestolar üzerine kuruldu' derken eski Savunma Bakanı James Mattis de, 'Trump, Amerikan halkını birleştirmeye çalışmayan, ömrümde gördüğüm ilk başkan' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/protesto-reuters_16_9_1591247560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-george-floyd-olaylarinda-son-durum-trumpa-bir-sok-daha-5854048/"]

Ünlü tenis yıldızı Serena Williams ile evli olan Alexis Ohanian, kararını attığı bir tweet ile duyurdu. Ohanian, “Siyahi kızım bir gün bana bu konuyla ilgili ne yaptığımı sorduğunda, buna verebilecek bir cevabım olması için bunu yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Ohanian bununla da yetinmedi. Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick’in kurduğu, siyahi toplumların haklarını korumak için çalışan Know Your Rights Camp kuruluşuna 1 milyon dolar bağışladı. Alexis Ohanian ayrıca Reddit’ten kazanacağı parayı da ırkçılığa karşı kullanacağını dile getirdi.

[old_news_related_template title="ABD'de isyanlar bitmiyor: Trump sistemi çökertmek mi istiyor?" desc="ABD'de George Floyd'un öldürülmesinden sonra başlayan protesto gösterileri ülke geneline sıçradı. Göstericilerle polisin karşı karşıya gelmesi ve birçok metropolde dükkanların yağmalanması ile birlikte kriz aşılamayacak bir noktaya geldi. Trump'ın olayları körükleyen açıklamaları da 'sistemsel tartışmaya' neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/trumpp-reuters_16_9_1591173487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-isyanlar-bitmiyor-trump-sistemi-cokertmek-mi-istiyor-5851909/"]

YÖNETİMDE DÖRT BEYAZ ERKEK VE BİR KADIN VAR


Konuyla ilgili Reddit’ten de bir açıklama geldi. Platformun bir diğer kurucusu ve şu anki CEO’su olan Steve Huffman, Ohanian’ın isteğinin ‘onurlandırılacağını’ söyledi ve bu konuda sorumluluk alacağını belirtti. Reddit’in mevcut yönetim kurulunda dört beyaz erkek ve bir kadın bulunuyor.

Reddit, kendisini internetin ana sayfası olarak tanımlıyor. Platform uzun süredir kendi üzerinden yapılan ırkçı ve nefret söylemleriyle mücadele ediyor. CEO Huffmann buna rağmen zaman zaman bu konuda gerekli adımları atmamakla eleştiriliyor.