Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye'de de resmi verilere göre dün geceye kadar 9 kişinin ölümüne neden olan corona virüsüne sarımsağın iyi geldiği söylentisi sosyal medyada hızla yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü ise bu söylentiyi yalanladı.

Ancak söz konusu söylemler üzerine sarımsağın fiyatının da arttığı ileri sürüldü. Bir ay öncesine kadar iriliğine göre 20-25 liradan satılan sarımsak şimdiler 45-55 liraya satılıyor.



Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, "Corona virüsüne karşı etkili mi değil mi bilemem. Ama bizim sarımsağın her şeye faydası olur" diye konuştu.

Eligüzeloğlu, pazardaki fiyat artışının ise virüsle alakalı olmadığını söyledi.

DEPOLARDAKİ SON SARIMSAKLAR SATILIYOR


Abdullah Adıgüzeloğlu, sarımsak ekiminin başladığını dile getirerek, "Şu an ekim zamanı. Depolardaki son sarımsaklar satılıyor. Fiyatlar genelde bu dönemlerde artar. Nisan ayından sonra fiyatlar daha da artabilir. Çünkü depolardaki sarımsak bitecek ve piyasada Haziran ayına kadar az miktarda sarımsak bulunacak. Bu normal bir durum" dedi.

[old_news_related_template title="Avrasya Tüneli'nin tek rakibi sarımsak!" desc="Avrasya Tüneli'ne dün yapılan zamla birlikte otomobiller için tünelin ücreti son üç yılda yüzde 142 arttı. 2016 yılının sonunda 15 TL olan geçiş ücreti dün itibariyle 36.40 TL'ye çıktı. Zam şampiyonluğunda Avrasya Tüneli'nin rakibi son üç yılda yüzde 146 zam gelen sarımsak!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/01/iecrop/avrasyaicfoto_16_9_1580545438.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/avrasya-tunelinin-tek-rakibi-sarimsak-5600960/"]