Türkiye corona virüsünün etkilerinden korunmak için uçuşları durdurduğu ülke sayısına 46 ülkeyi daha ekledi. Böylece Türkiye'den uçuş gerçekleşmeyen ülke sayısı 68'e çıktı.

İşte uçuşun durdurulduğu 46 ülke:

Kuveyt, Bangladeş, Moğolistan, KKTC, Ukrayna, Kosova, Fas, Lübnan, Ürdün, Kazakistan, Özbekistan, Umman, Slovenya, Moldova, Cibuti, Ekvator Ginesi, Kanada, Hindistan, Macaristan, Guatemala, Polonya, Kenya, Sudan, Çad, Filipinler, Letonya, Tayvan, Peru, Sri Lanka, Ekvator, Nijer, Tunus, Cezayir, Fildişi Sahili, Finlandiya, Angola, Çekya, Dominik, Kamerun, Karadağ, Kolombiya, Kuzey Makedonya, Moritanya, Nepal, Portekiz ve Panama.

İlk olarak Çin, Güney Kore, İran, Irak ve İtalya’ya uçuş yasağı getirilmiş, ardından Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan seferler de karşılıklı olarak durdurulmuştu. Son olarak ise İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne getirilen yasaklarla bu sayı yükselmişti.

BOŞ UÇAK GÖNDERİYORLAR


Türkiye'nin uçuşu yasakladığı ülkeler Türkiye'ye boş uçak gönderiyor. Uçaklar Türkiye'den yolcu alıp dönebiliyor.

[old_news_related_template title="Hava yolu şirketleri boş uçaklarla uçuyor!" desc="Corona virüs uluslararası hava trafiğini felç etti. Avrupa Birliği kuralları doğrultusunda hava yolu şirketleri belli hatlarda uçuş haklarını kaybetmemek içinde bir yolcu bile olmayan uçakları kaldırıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/07/iecrop/shutterstock_1517401565_16_9_1583572595.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/hava-yolu-sirketleri-bos-ucaklarla-ucuyor-5666111/"]