NTV yayınında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

3.5 MİLYON KİŞİYE 10.5 MİLYAR TL


Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanan işçi sayımız 3.5 milyona yaklaşmış durumda. Bu doğrultuda toplamda 10.5 milyar lira kaynak aktarıldı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZUYOR


Fesih kısıtı pandemi döneminde çalışanlarımızı korumak için önemli bir unsurdu. Bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz.

[custom_content title="" desc="Resmi Gazete'de çıkan düzenlemeye göre 17 Nisan tarihinde işten çıkarma 3 ay süre ile ile yasaklanmıştı. Ahlaka aykırı davranışlar veya ceza ödeyerek işçi çıkarma dışında personelin sözleşmesi sona erdirilemiyor. Cumhurbaşkanı'nın işten çıkarma yasağını 3 ay daha uzatma yetkisi bulunuyor."]

İSTİHDAMA DÖNÜŞ DESTEĞİ


1 Ocak 2019 – Nisan 2020 arasında işinden ayrılanlara istihdama dönüş desteği olacak. İlave istihdam sağlayan işverenlerimize de destek sunacağız. Farklı çalışma modellerini etkinleştireceğiz.

Gençlerimiz için paketin içinde 2 maddemiz olacak. Biz en kısa zamanda meclise sunmak istiyoruz, netleştiği zaman paketimizi sunacağız.

UZUN VADELİ SİGORTA ÖDENECEK


Bir diğer teşvik edici unsurumuz, işsiz kalma sürelerini azaltmaya yönelik olacak. Çalışanlarımızı 3 ay içinde geriye döndükleri zaman işe, o 3 aylık süreçte uzun vadeli sigortalarını ödeyeceğiz.

KIDEM TAZMİNATI DÜZENLEMESİ HAZİNE VE MALİYE İLE GÖRÜŞÜLÜYOR


Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalıştığımız bir model. Temel hedefimiz çalışanımızın emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak, ülkemize 2. ve 3. basamağı kazandırabilmek.

[custom_content title="" desc="İşçilerin kıdemlerinin üçte birine yakınını fona aktarma planını içeren kıdem tazminatı düzenlemesi sendikalar tarafından büyük tepki ile karşılandı. Çalışanların 60 yaşından önce fonda biriken parayı çekememesi öngörülüyor. İstisnai durumlarda paranın yüzde 25'i 60 yaşından önce verilebilecek."]

[old_news_related_template title="5 soruda kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili bilinenler" desc="Çalışanların kıdem tazminatında üçte bir oranında kesinti yapılmasını içeren yeni düzenleme hükümet ve sendikalar tarafından görüşüldü. Çalışanlar tarafı düzenlemeye sert bir şekilde tepki gösteriyor. Sözcü gazetesi sosyal güvenlik yazarı Sezgin Özcan konu hakkında sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Özcan kıdem tazminatı konusunun uzun süredir tartışıldığını belirtirken, 'Ortada tartışılması gereken, çözüm bekleyen bir sürü konu var. Ancak 2022 yılında yürürlüğe girmesi, gereken bir konu tartışılıyor. Bu bana göre bugünün konusu değil. İlgiyi başka tarafa çekmek için atılan bir adım.' ifadelerini kullandı. İşte 5 soruda yeni kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili bilinenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/11/iecrop/shutterstock_1752026360_16_9_1591855893.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/5-soruda-kidem-tazminati-duzenlemesiyle-ilgili-bilinenler-5868003/"]