Buna göre federal fonlama oranı yüzde 1.50 – 1.75 aralığında kaldı. Bankanın Aralık ayı tahminleri de 2020 yılında değişiklik olmayacağına işaret ediyordu.

Bloomberght'deki habere göre, Fed, rezerv fazlasına ödenen faiz olan IOER'i ise 5 baz puan artırarak yüzde 1.60 seviyesine çıkarttı.

FED BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Powell, Fed'in politika faizini beklentiler doğrultusunda değiştirmeyerek, yüzde 1,50-1,75 aralığında sabit bırakmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Powell, "Ticaretteki bazı belirsizlikler son zamanda azaldı. 2018’in ortalarındaki azalışın ardından küresel büyümede bazı dengelenme işaretleri oluştu. Bununla birlikte, yeni koronavirüsünden kaynaklananlar dahil olmak üzere görünümdeki belirsizlikler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Powell, virüsün "son derece ciddi bir mesele" olduğunun altını çizerek, salgının özellikle Çin'in ekonomik büyümesi üzerinde bozulmaya neden olabileceği konusunda uyardı. Henüz salgının ne kadar yayılabileceği ve etkilerinin ne olabileceğinin belirsiz olduğunu belirten Powell, "Durumu tabii ki yakından gözlemliyoruz." dedi.

[old_news_related_template title="Negatif faiz TL’yi savunmasız bıraktı" desc="TL mevduatta arzu ettiği getiriyi bulamayan yatırımcı, döviz, altın, borsa ve gayrimenkule yöneliyor. Ekonomistlere göre, yılın ikinci yarısında tek haneli enflasyon hedefi tutmazsa negatif faizin ekonomiye maliyeti ağır olabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/tl-iha_16_9_1580247725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/negatif-faiz-tlyi-savunmasiz-birakti-5593792/"]