Corona virüsü dolayısıyla ihracatı izne bağlanan pek çok sağlık ekipmanın yurt dışına satışına tekrar izin verildi.

Resmi Gazete’de bu sabah yayımlanan ihracı yasak ve ön izne bağlı mallara ilişkin tebliğe göre; Yurt dışına satışı yasaklanan veya gözetim altına alınan solunum cihazı, ve yoğun bakım monitörleri gibi medikal ürünlerin yurt dışına ihracatı tekrar serbest bırakıldı.

Maskenin ihracatındaki yasaklama hala devam ederken medikal sektörü sıklıkla ihracat iznini yeniden alabilmek için resmi makamlar aracılığı ila görüşmelerini yürütüyordu.

Arçelik’in ürettiği, ASELSAN ve BAYKAR A.Ş mühendislerinin teknik destekleriyle katkı sağladığı, BİOSYS Biyomedikal’in tasarladığı yerli solunum cihazı üretimi ise devam ediyor.

Resmi Gazete’de bugün yer alan düzenlemeye göre ihracı izne bağlı mallar listesinin 33 ila 40’ıncı sırası yürürlükten kaldırılmış oldu.



[old_news_related_template title="Maskede hibe karşılığı ihracat" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/21/iecrop/cigdem-toker_16_9_1587503019.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/cigdem-toker/maskede-hibe-karsiligi-ihracat-5764687/"]

[old_news_related_template title="Tweet'ten işi kapan mühendis solunum cihazlarını vermedi" desc="Süper güç süper rezil oldu... Corona virüsünün en çok etkilediği ABD eyaleti olan New York, Beyaz Saray’dan gelen tavsiyeyle, 1450 solunum cihazı için Yaron Oren-Pines isimli mühendise 69 milyon dolar ödedi. Ancak cihazlar bir türlü teslim edilmedi. Yapılan araştırmada, Oren-Pines’in ve şirketinin tıbbi cihaz üretimi konusunda hiçbir tecrübesi olmadığı ortaya çıktı. Yaron Oren-Pines, Trump'ın solunum cihazı ihtiyacına ilişkin attığı bir tweet'e cevap vererek işe talip olduğunu belirtmişti. Solunum cihazları eyalete teslim edilmezken New York parasını geri almaya çalışıyor. Koskoca ABD'yi bir mühendis attığı tweet'le resmen tokatladı ve kayıplara karıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/30/iecrop/icfoto_16_9_1588245648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/beyaz-saraya-guvendiler-69-milyon-dolar-kaptirdilar-5784035/"]