Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında “B+” olarak teyit etti. Ayrıca kurum, not görünümünü değiştirmeyerek “durağan”da bıraktı.

BloombergHT'deki habere göre, S&P 7 Mayıs 2020'deki önceki değerlendirmesinde, Türkiye'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu "B+" ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü durağan olarak belirlemişti.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu Ağustos 2018'de kurda yaşanan sertm yükseliş esnasında düşürmüştü.

[old_news_related_template title="Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı" desc="Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'durağan' görünüm ile 'BB-' olarak teyit etti. Foreks anketinde de beklenti kredi notu ve görünümün değişmeyeceği yönündeydi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/fitch-iha_16_9_1582321979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/son-dakika-fitch-turkiyenin-kredi-notunu-acikladi-3-5639566/"]