Kanada ve ABD'deki bazı şirket toplantılarını corona virüsün etkileri sebebiyle erteleyen Starbucks radikal bir karar daha aldı.

CNN'de yer alan habere göre; ikinci bir düzenlemeye kadar Starbucks mağazalarına kişisel fincanıyla gidenlere kahve servisi yapılmayacak.

2010 yılında yapılan bir düzenleme ile Starbucks karton bardak sarfiyatının önüne geçmek için müşterilerini kendi bardakları ve termosları ile mağazalara gelme çağrısı yapmıştı.

Corona virüs dalgası ilk ortaya çıktığında Çin'de 4 bine yakın mağazası olan Starbucks mağazalarının yarısını kapatma kararı almıştı.

Starbucks'ın başkan Yardımcısı Rossann Williams tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kişisel fincanlarda kahve koyma uygulamamızı durduruyoruz. Kişisel fincanları ile gelenlere yüzde 10 indirim yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Starbucks Türkiye de 434 şubeyle İngiltere'nin ardından Avrupa’da Starbucks’ın en fazla şubesi olan ikinci ülke konumunda.

[old_news_related_template title="Starbucks'tan virüs kararı: 2 bin şube kapandı" desc="Kahve zinciri Starbucks, corona virüs salgını nedeniyle Çin'de 2 binden fazla şubesini bir süreliğine kapatma ve açık olan şubelerde açılış-kapanış saatlerini yeniden düzenleme kararı aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/shutterstock_1075910024_16_9_1580287621.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/starbuckstan-virus-karari-2-bin-sube-kapanacak-5594285/"]