Starbucks CEO'su Kevin Johnson, salgın nedeniyle ortaya çıkan olağanüstü koşullara karşı aldıkları önlemler ve sürecin sonuçlarına dair şeffaf olacaklarını açıkladı.

Bloomberg'in aktardığına göre şirket ayrıca, ülkedeki tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle bu ülkedeki menülerinde de değişikliğe gitti.

Şirketin Çin'de 4 binin üzerinde şubesi bulunuyor.

Türkiye de 434 şubeyle Britanya'nın ardından Avrupa'da Starbucks'ın en fazla şubesi olan ikinci ülke konumunda.

Starbucks'ın yanı sıra McDonald's, KFC, Pizza Hut gibi büyük gıda zincirleri de başta Wuhan olmak üzere salgının yoğun olduğu yakın illerdeki restoranlarını geçici olarak kapattı.

[old_news_related_template title="4 maddede corona virüsü Türkiye ekonomisini nasıl etkiliyor?" desc="Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'deki salgın, insani kayıpların yanı sıra küresel ekonomi için de endişelere neden oluyor. 14.1 trilyon dolarlık dev milli geliriyle küresel gelirin yüzde 16.4’üne sahip olan ülkede ortaya çıkan corona virüsü salgınının seyri, küresel ölçekte varlık fiyatlarını şimdiden etkilerken reel ekonomiyi de sarsma potansiyeli taşıyor. İşte dört maddede salgının küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine mevcut ve olası etkileri:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/corona-dha_16_9_1580187955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/4-maddede-corona-virusu-turkiye-ekonomisini-nasil-etkiliyor-5592010/"]