Suriye hükümeti Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni ve ülkenin en zengin iş insanlarından biri olan Rami Mahluf ile Mahluf'un eşi ve çocuklarının mal varlığına el koyma kararı aldı.

Retuers'ta yer alan habere göre; 19 Mayıs 2020 (bugün) tarihli ve Suriye Maliye Bakanı imzalı belgede şirketlere el koyma kararı "önleyici el koyma" olarak tanımlandı ve Suriye'de telekomünikasyon alanında düzenleyici otoriteye yapılması gerekli ödemeleri garanti altına almak amacıyla yapıldığı belirtildi.

MAHLUF: BENDEN DAHA FAZLA VERGİ İSTİYORLAR


Bir süre önce Mahluf'un şirketlerine polis baskını olmuş, şirketlerin bazı yöneticilerinin gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Mahluf, Nisan sonunda yayınladığı bir videoda, devlet kurumlarının kararlarını itiraz etmeden yerine getirmek zorunda kaldığını belirterek, kendisinden şirketleri tasarrufa geçirip daha yüksek vergiler ödemesinin istendiğini söylemişti.

SURİYE'NİN EN ZENGİN KİŞİLERİNDENDİ


Mahluf, iki gün önce yayımladığı bir videoda, Suriyeli yetkililerin kendisinden GSM operatörü Syriatel'in yönetim kurulu başkanlığından ayrılmasını istediklerini belirtmişti.

Mahluf'un telekomünikasyondan gayrimenkule, inşattan petrole kadar birçok sektörde varlığı bulunuyor. Rami Mahluf, Suriye’nin iki komünikasyon şirketinden biri olan Syriatel’in sahibi, MTN’in de küçük ortaklarından biri.

9 yıldır devam eden savaş nedeniyle zor durumda olan Suriye ekonomisi, corona virüsü salgınıyla birlikte daha olumsuz bir hale sürüklenmiş durumda. Bu durumun da Mahluf'a dönük operasyonda etkili olduğu belirtiliyor.

[old_news_related_template title="8.5 yıldır süren iç savaşın ardından Suriye'de ekonomik tablo" desc="Mart 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı'nda sona geliniyor... Rusya ve İran'ın desteklediği Devlet Başkanı Beşar Esad rejimi, topraklarının Türkiye sınırı dışında kalan kısmında büyük oranda kontrolü ele geçirdi. Terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de Barış Pınarı Harekâtı'yla elimine edilmemek için hakimiyetindeki toprakları Şam Yönetimi'ne devrediyor. Bu tabloda herkesin merak ettiği şey ise 8.5 yıldır devam eden çatışma ortamında askeri olarak zafere yakın olan Esad'ın ekonomik anlamda nasıl ayakta kalabildiği..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/29/iecrop/2019-10-22t143237z_702228543_rc1dee45d980_rtrmadp_3_syria-security-idlib-assad_16_9_1572347187.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/8-5-yildir-suren-ic-savasin-ardindan-suriyede-ekonomik-tablo-5417823/"]