Donald Trump’ın baskısıyla TikTok’un ABD bölümünü satmaya hazırlanan ByteDance, bir süredir Microsoft ile görüşüyordu. Ardından Twitter’ın da harekete geçtiği bilgisi geldi. Reuters’ta yer alan habere göre, TikTok’un son talibi Oracle oldu.

GENERAL ATLANTIC VE SEQUIA CAPITAL KOZU


Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olan Oracle ile ByteDance’in ön görüşme yaptıkları kaydedildi. Çinli teknoloji devi, TikTok’un ABD bölümü ile birlikte Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda bölümlerini de satacak. Başkan Trump, satışın gerçekleşmesi için 15 Eylül’e kadar süre tanımıştı. Oracle, başta General Atlantic ve Sequia Capital olmak üzere ByteDance’te hisseleri bulunan şirketlerle zaten birlikte çalışıyor. Yazılım devi, TikTok’u alma konusunda bu durumu avantaja çevirmek istiyor.

MICROSOFT TAMAMEN ALMAK İSTİYOR!


Twitter ve Oracle’ın girişimlerine rağmen hâlâ Microsoft’un satın alım konusunda avantajlı olduğu belirtildi. Bir iddiaya göre Microsoft ile ByteDance arasındaki görüşmelerin uzamasının sebebi, ABD’li şirketin TikTok’u tamamen almak istemesi. Microsoft, özellikle Hindistan bölümüne de göz koymuş durumda. Geçtiğimiz ay Hindistan ile Çin arasında yaşanan sınır çatışması sonrası bu ülkede TikTok yasaklanmıştı. Ancak ByteDance’in ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda bölümleri dışında satışa kesinlikle sıcak bakmadığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Trump’tan TikTok'un satılması için 90 gün süre" desc="ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’un sahibi olan Çinli teknoloji şirketi ByteDance’i hedef almaya devam ediyor. Başkan Trump imzaladığı bir kararname ile Çinli şirketin ABD’deki varlıklarını satması için 90 gün süre tanıdı. Bu karar, ABD Yabancı Yatırım Komitesi‘nin ByteDance’in 2017’de satın aldığı Musical.ly anlaşmasını inceledikten sonra başkana oy birliği ile verdiği tavsiye sonrası alındı. Şirketin ABD varlıklarının Microsoft'a satılması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/15/iecrop/reuters-trump_16_9_1597481369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/trumptan-bytedancee-abddeki-varliklarini-satmasi-icin-90-gun-sure-5988795/"]

[old_news_related_template title="TikTok’ta aslında ne oluyor?" desc="Dünyada 2 milyar kez indirilen Türkiye'de yaklaşık 30 milyon kullanıcısı olan TikTok'un başı soruşturmalarla dertte. Son aylarda ters mühendislik yapılarak ortaya çıkan bilgilere göre kullanıcıların tüm kişisel verilerini çaldığı iddia edilen uygulama, farklı ülkelerde farklı gerekçelerle soruşturuluyor. Cep telefonlarına gelen SMS'ler ile TikTok'ta içerik silinip yüklenebildiği ortaya çıkarken firma kişisel verilere saygılı olduğunu ve gerekli çalışmaları yaptığını anlatıyor. İngiltere ve Hollanda çocukları korumak için TikTok üzerine soruşturma açarken Avrupa Birliği uygulama üzerinde sert yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor. Türkiye de bu hafta kişisel verilerin ihlali gerekçesi ile TikTok hakkında inceleme başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/04/iecrop/tiktok-depo_16_9_1593850482.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/tiktokta-aslinda-ne-oluyor-5910534/"]