Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) Eurobond ihraç ederek bu yılın sonlarına doğru en az 2 milyar dolarlık yeni borçlanmaya gideceği öne sürüldü. Fon, Mart 2019’da da Hazine garantili 2 yıl vadeli 1 milyar euro dış borç almıştı.

Bloomberg'den Ercan Ersoy ve Kerim Karakaya'nın konuya dair bilgi sahibi kaynaklara dayandırdıkları haberde, yeni borçlanmanın TVF'nin stratejik varlık alımlarını artırdığı bir döneme denk geldiğine dikkat çekildi.

TVF'nin ihraç sürecinde aracılık edecek bankaları kısa bir süre içinde belirleyeceği, vade ve miktarın da daha sonra belli olacağı belirtildi.

TVF, konuyla ilgili yorum yağmadı.

TURKCELL'DE ÇOĞUNLUK HİSSEYİ ALDI


Fon, bugün yaptığı açıklamayla 530 milyon dolarak İsveçli Telia'nın yüzde 24'lük hissesini satın alarak Turkcell'in kontrolünü eline aldığını duyurmuştu. Toplamda Turkcell'in yüzde 26,2'lik hissesinin Fon'a geçtiği belirtilmişti.

Fon ayrıca, 6,5 milyar TL'ye (948 milyon dolar) kamu sigorta şirketlerini bünyesinde birleştirmişti. Borsa İstanbul'da yüzde 10'luk pay alımı, İstanbul Finans Merkezi'nin finansmanı ve Vakıflar Bankası'nın yüzde 36'lık hissesinin satın alınması da Fon'un diğer kritik varlık alımları olmuştu.

[old_news_related_template title="İşte Turkcell satışının perde arkası" desc="Varlık Fonu, İsveçli Telia'nın yüzde 24'lük hissesini satın alarak Turkcell'in kontrolünü eline aldı. Satın alma için verilen 530 milyon doların yaklaşık 380 milyon dolarının Rus Letterone şirketi tarafından sağlandığı öğrenildi. Eş zamanlı gerçekleşen işlemlerde Varlık Fonu Turkcell Holding'in tamamını satın aldıktan sonra Turkcell hisselerinin yüzde 24,8'lik kısmını Rus Letterone'a devrediyor. Satış öncesi Rusların payı yüzde 13,22 iken satış sonrası pay yüzde 24,8'e çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/18/iecrop/turkcell-deposon_16_9_1592486336.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/iste-turkcell-satisinin-perde-arkasi-5882165/"]