Türkiye'nin, dünyayı cehenneme çeviren corona virüsü salgınıyla mücadelesi sürüyor. 11 Mart'tan bu yana 4 bin 461 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı ise 160 bin 979 oldu.

Dünkü Kabine toplantısı sonra ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme takvimi kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.

* Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla sona erecek.

* 1 Haziran itibarıyla restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahlinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

* Bar, pavyon, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ile nargile kafelerin yasağı ise sürecek.

* İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibarıyla normal mesailerine başlayacak.

[custom_content title="HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SÜRÜYOR" desc="Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta bu gece saat 00.00'dan pazar saat 00.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. "]

* Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

* 20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa çekildi. 0-18 yaş grubunun tamamı sadece çarşamba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

* 65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Bu yaş grubundakiler pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

* Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran itibarıyla açılacak.

* Hipodromların 10 Haziran'da açılmasıyla Türkiye Jokey Kulübü at yarış oynatmaya devam edecek.

* Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek. Yine aynı tarihte hayvan satış yerleri de açılacak

* Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler 00.00'a kadar hizmet verebilecek.

* Açık havada oturma alanları bulunan mekanlarda, saat 00.00'da sona erdirilmesi şartıyla konser düzenlenebilecek.