Diyarbakır'da 10 minibüs sürücüsünde corona çıktı iddiası ortalığı karıştırdı. Bismil ilçesi arasında yolcu taşımacılığı yapan 10 minibüs sürücüsünün, corona virüsü semptomları üzerine cuma günü hastaneye başvurduğu ileri sürüldü. 

10 sürücüye yapılan corona virüsü testi, pozitif çıktığı iddia edilirken, filyasyon ekiplerinin de minibüslerde yolculuk yapanların tespitine yönelik çalışma başlattığı belirtildi.

İDDİALARI YALANLADILAR

İddiaya ilişkin açıklamalarda bulunan Bismil Birlik Yöneticisi Mehmet Bozan, ise haber yüzünden müşterilerinin gelmediğini ve mağdur olduklarını söyledi. Bozan, şu ifadeleri kullandı;

*Bizim hakkımızda yalan bir haber yayınlanmış, bu haberi kesinlikle kabul etmiyoruz. Suç duyurusunda bulunduk, gerekli mercilere haber ettik.

*Biz kabul etmiyoruz, bu yalan haberin takipçisi olacağız. Biz şu an mağdur durumdayız, sabahki müşterilerimiz gelmiyorlar, bununla ilgili devletimizden bir yardım bekliyoruz ve yetkililerimizin de haberi yalanlamasını bekliyoruz. Şoförlerde corona virüsü çıktığı iddiası gerçek değil.

CORONA OLMADIĞINI KAYDETTİ

Bismil Kooperatifi üyesi Lezgin Arıca ise yapılan haberin kesinlikle yalan olduğunu kaydederek, kendilerinde ve diğer sürücülerde corona virüs olmadığını kaydetti.

Arıca, "Sabah 2 tane muhabir arkadaş buraya geldi, bizim bir arkadaşla röportaj yaptı, kesinlikle burada corona virüsü vakası yok, iftira. Biz de 155’i aradık, tekrar karakola gidip ihbarda bulunduk. Şimdiye kadar başımız bile ağrımadı, yolcularımızı maskeli alıyoruz, tün tedbirlerimizi alarak hareket ediyoruz" dedi.

[caption id="attachment_5862828" align="alignnone" width="880"] Foto: İHA[/caption]

İLÇEDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Öte yandan kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını kapsamında alınan tedbirler uygulanmaya devam ediyor.

Diyarbakır Kulp’ta vatandaşların maskesiz dışarı çıkmaları yasaklandı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar, ilçe genelindeki belediye hoparlörlerinden vatandaşlara duyuruldu. (DHA/İHA)

[old_news_related_template title="Ziyaretler sonrası vaka sayısı arttı! Validen kritik uyarı" desc="Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri’de son bir haftadaki Covid-19 vakalarının artışının ziyaretler nedeniyle olduğunu duyurarak, 'Ziyaretleri erteleyin' uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/07/iecrop/maske-kalabalik-dha_16_9_1591558252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ziyaretler-sonrasi-vaka-sayisi-artti-validen-kritik-uyari-5861142/"]

[old_news_related_template title="Corona halayı! Polis şoke eden görüntülere inceleme başlattı" desc="İzmir'in Konak ilçesindeki Kordonboyu'nda, sosyal mesafe kurallarına uymayarak dans edip halay çekenleri belirlemek için polis ekipleri çalışma başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/08/iecrop/fotodha_16_9_1591623915.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-halayi-polis-soke-eden-goruntulere-inceleme-baslatti-5862743/"]