Corona virüsü nedeniyle altın takı imalat sektörünün zor günler yaşadığını belirten Hacı Mustafa Öz, düğünlere izin verilmesiyle birlikte 'Sektöre nasıl bir katkı, heyecan sağlarız?' diye düşünürken akıllarına altın maske fikri geldiğini söyledi. Konuya ilişkin Öz, şu ifadeleri kullandı:

* Gelinlerin olmazsa olmaz olan takılarının yanına bir de altın maske fikri aklımıza geldi. Ve bunun tasarımını yapıp üretimine başladık.

* Şu anda ürettiğimiz bu maske düğünlerin olmazsa olmazı diye düşünüyoruz ve beklentimiz her düğün için yükseklerde. Bu maskemiz 30 gram, 14 bin lira değerinde ve 22 ayar altından yapıldı.

* Tasarım ve üretim için 3 gün uğraştı ustalarımız. Önümüzdeki günlerde 50 bin, 100 bin liraya kadar ulaşacak modeller olacak.

[caption id="attachment_5925517" align="alignnone" width="660"] Foto: DHA[/caption]

"YENİ NORMALE ALTIN MASKELER GÜNDEMDE OLACAK"

Altın maskenin aynı zamanda sağlıklı da olduğunu belirten Hacı Mustafa Öz şöyle devam etti:

* Çeşitli model ve motiflerde. Biz maskeyi tamamen altın da yapabilirdik ama işlevi olsun, gerçek hakiki maskenin üzerine altın işleme yaptık ve bu şekilde hem kullanım açısından pandemi döneminde işlevselliği olsun istedik.

* Ortaya düğünler için, özellikle gelinler için çok hoş motifli bir eser ortaya çıktı. Artık görünüyor ki uzun bir süre daha yeni normalle yaşayacağız ve düğünlerde bilezik, kemer, taç, yüzük, küpenin haricinde bu yeni normalde altın maskeler alacak. (DHA)

[old_news_related_template title="Coronaya yakalanan adam tedbirsizliğini Sözcü’ye anlattı" desc="Konya’nın Ereğli ilçesinde corona virüsüne yakalanan 3 çocuk babası Şener Olgun (37), Ereğli Devlet Hastanesi’nde 5 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Birçok vatandaş gibi bana ‘bana bir şey olmaz’ duygusuyla hareket ettiğini belirten Olgun, ”Virüse yakalanmadan önce herkes gibi bana bir şey olmaz diyerek, tedbirsiz gezdim. Yaşadıklarımdan sonra bu düşünceden dolayı büyük pişmanlık yaşadım. Çünkü testimin pozitif çıkmasının ardından acaba hastalığı çocuklarıma ya da bir başkasına bulaştırdım mı korkusu çok kötü bir psikoloji” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/11/iecrop/sozcu-corona_16_9_1594476564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/coronaya-yakalanan-adam-tedbirsizligini-sozcuye-anlatti-5925477/"]

[old_news_related_template title="En az corona vakası görülen şehirde vakalar artışa geçti!" desc="Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, kent genelinde corona virüsü vakalarındaki artışa dikkat çekerek, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, son 3 gün ortalamasıyla en az vakanın görüldüğü illerin sırasıyla Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik olduğunu belirtmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/11/iecrop/tunceli-iha-12_16_9_1594476444.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tuncelide-corona-vakalari-artti-validen-onemli-uyarilar-5925478/"]