Geçen ay Ankara'daki AKP Genel Merkezi önünde toplanıp, kendileri adına toplanan paraların ne olduğunu soran bir grup 15 Temmuz gazisi, bugün Beştepe'deki 15 Temmuz Anıtı'na yürümek istedi.

Polislerin yürümelerine izin vermedikleri 15 Temmuz gazileri Türk bayrağı açıp oturma eylemi yaptı. Gaziler, "Karşılarına geçip, 'Haklarımızı ver Sayın Cumhurbaşkanı' diyeceğimizi çok iyi biliyorlar. O nedenle bizi engelliyorlar" dedi.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin demokrasi zaferi dört yaşında" desc="Bugün, Türkiye'nin dört bir yanında toplumun her kesiminin katılım sağladığı kararlı bir direnişle bertaraf edilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü. FETÖ/PDY üyesi hainler tarafından Genelkurmay Başkanı'nın karargahında esir alındığı, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı başta olmak üzere birçok kamu binasının savaş uçakları ve helikopterlerle bombalandığı, sivil vatandaşların üzerine tanklardan bomba ve kurşun yağdırıldığı Türkiye'nin en uzun gecesinde yaşananlar hâlâ toplumun hafızasında tazeliğini koruyor. 251 vatandaşımız şehit, 2196 vatandaşımız da gazi olduğu ülkenin dört bir yanında kahramanca direniş öykülerinin yazıldığı o kara günde yaşananları saat saat derledik." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/14/iecrop/depophotos_15-temmuz-darbe_16_9_1594720586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turkiyenin-demokrasi-zaferi-dort-yasinda-5929961/"]