Edinen bilgiye göre, 19 Kasım 2005 tarihinde Necati Keleş'ten haber alamayan annesi Ayşe K., polise kayıp başvurusunda bulundu. Kaybolduğu yıl 31 yaşında olan Necati Keleş yaşadığı Çumra ilçesi ve çevresinde yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

EŞİ VE EŞİNİN AKRABALARI GÖZALTINA ALINDI


15 yıl boyunca kayıp olan Necati Keleş'le ilgili Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyası kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışmalarını kayıp Necati Keleş'in öldürüldüğü ihtimali üzerinde yoğunlaştırdı.

Yapılan çalışmaların ardından Necati Keleş'in eşi Sebahat B., (46) kayınbiraderi Mustafa Y., (44) Sebahat B.'nin ilk eşinin yeğeni Kadir B. (41) ve Sebahat B.'nin ilk evliliğinden olan oğlu H.B., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan fiziki takibin ardından gözaltına alındı.

15 yıl önce cinayete kurban giden Necati Keleş. Foto: İHA

'KAHVESİNE İLAÇ ATIP UYUTTUM SONRA BOĞDUK'


Şüphelilerden Sebahat B.’nin ilk ifadesinde “Necati ile Konya’da buluşarak beraber yaşadığımız dönemde oturduğumuz eve gittik. Burada Necati'ye yaptığım kahvenin içine uyku ilacı attım. Necati uyduktan sonra eve kardeşim ile ilk eşimin yeğenini çağırdım.

Daha sonra Necati’yi evde bulunan kablo ile boğduk. Öldüğünden emin olduktan sonra da cesedi çuvala koyarak Kadir B.'nin kamyonuyla Bozkır ilçesi bağlı Taşbaşı Mahallesi'nde dağlık alana götürüp gömdük” şeklinde itirafta bulunduğu öğrenildi.

KELEŞ'İN KEMİKLERİ GÖMÜLDÜĞÜ YERDEN ÇIKARILDI


Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelerden Kadir B.’yi Necati Keleş’in cansız bedenini gömdükleri Bozkır ilçesindeki Taşbaşı Mahallesi'ndeki dağlık alana götürdü. Kadir B., cumhuriyet savcısına olayı anlatarak cesedi attıkları kuyuyu gösterdi.

Şüpheliler tarafından kuyuya atılan Necati Keleş’in cansız bedeni gömüldüğü yerden kepçe yardımıyla kazılarak çıkartıldı. Necati Keleş’e ait olduğu belirlenen çuvalın içerisindeki kemik parçaları çıktı.

Necati Keleş’e ait olduğu belirlenen kemik parçalarının el kısmında da Sebahat yazılı yüzük çıktı. Kemik parçaları otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü.

Necati Keleş'in kemikleri 15 yıl önce gömüldüğü yerden çıkarıldı. Foto: İHA

CİNAYETTEN 12 GÜN ÖNCE BOŞANMA DAVASI AÇMIŞ


Diğer taraftan Necati Keleş'in 2004 yılının son aylarında evlendikleri sırada babasının mal varlığını karısı Sebahat’in üzerine yaptığı öğrenildi.

10 ay sonra Sebahat B., cinayetten 12 gün önce 7 Kasım 2005 yılında kocası Necati Keleş’e şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma davası açtığı ve bir süre sonra evden ayrılarak Çumra ilçesinde ayrı eve taşınarak orada yaşamaya başladığı belirtildi. Bu sebeple Necati Keleş’in karısına verdiği mal varlığını da geri istediği öğrenildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan Sebahat B., Mustafa Y., Kadir B. ve H.B., emniyetteki işlemlerinin ardından Çumra Adliyesine sevk edildi. Cinayet zanlılarından Sebahat B. adliyeye gidişi sırasında gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusuna "Ben öldürmedim" diyerek cevap verdi. (İHA)