Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayla 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’dan 4 Ocak Pazartesi sabah saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu.

Yılbaşını da kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 21.00 itibariyle başladı. Yasağın başlamasıyla birlikte İstanbul'da sokak ve caddeler yavaş yavaş boşalmaya başladı.

Akşam saatlerinde yüzde 60 seviyelerine yükselen trafik yoğunluğu ise kısıtlamanın başladığı ilk dakikalardan itibaren yüzde 6 seviyelerine geriledi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yılbaşı önlemleri kapsamında Taksim ve İstiklal Caddesi çevresinde önlemlerini arttırdı.

Foto: İHA


Ekipler kısıtlamaya saatler kala vatandaşlara anonslar yaparak meydanı ve caddeyi boşaltmasını istedi. Kısıtlamanın başlaması ile onlarca zabıta ve polis memuru İstiklal Caddesi girişinde nöbet tutmaya başladı.

Vatandaşlar tarafından boşaltılan meydana ve caddeye turistlerin de girmesine izin verilmeyecek. Polis ekipleri ise cadde ve meydan çevresinde devriye görevi yaparak önlem aldı. (İHA)