İznik ilçesinde kırsal Çiçekli Mahallesi´nde yaşayan Nazmiye Gergin, boğaz ağrısı ve kuru öksürük şikayetiyle 29 Mart tarihinde İznik Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.

Corona virüsü belirtileri gösteren Gergin'e test yapılarak karantinaya alındı. Gergin´e yapılan test sonuçları iki gün sonra pozitif çıkmasının ardından geçen 31 Mart'ta tedavisine başlanıldı.

Hastanede tedavisi uygulanan ve karantina altında tutulan Gergin´in son yapılan corona virüsü testinin sonucu negatif çıktı. Bunun üzerine Gergin, tedavisinin 7´nci gününde taburcu edildi.

Nazmiye Gergin'in ilerlemiş yaşına rağmen corona virüsü hastalığını yenmesinde, kronik bir rahatsızlığının bulunmamasının etkili olduğu öğrenildi.

FOTO: DHA


"KENDİ YETİŞTİRDİĞİMİ YEDİM"

Sağlık çalışanları tarafından İznik Devlet Hastanesi'nden alkışlarla uğurlanan Nazmiye Gergin, hasta nakil aracı ile kırsal Çiçekli Mahallesi´ndeki evine getirildi.

Gergin, "Hayatım boyunca bakkaldan, çeşitli dükkanlardan alışveriş yapmadım. Köyümde her şeyi kendim yetiştirdim, doğal beslendim. İznik Devlet Hastanesi´ndeki tüm doktor ve hemşirelere teşekkür ederim. Bu hastalıktan hiç korkmayın, doktorlar çok güzel bakıyor" ifadelerini kullandı. (DHA)