İBB Meclisi'nin şubat ayı oturumlarının son bileşiminde Adalar'da faytonların kaldırılmasının ardından başlayacak elektrikli araç taşımacılığı konusu karara bağlanacak.

13 Şubat tarihli meclis gündeminde İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün "Adalar'da elektrikli araçlarla taşımacılık yapılması" hakkındaki talebi görüşülecek.

Müdürlük talebinde, 6 Şubat 2020 tarihli UKOME kararı ile daha önce fayton taşımacılığı ile toplu taşıma hizmeti yapılan Adalar'da hem ada sakinlerinin hem de yerli-yabancı turistlerin ulaşım ihtiyacının adanın doğal ve kültürel kimliğiyle uyumlu, sürdürülebilir, verimli, insan odaklı ve toplu taşıma sistemi ile entegre olan elektrikli araçlarla sağlanmasının karara bağlandığı hatırlatıldı.

Uygun görüldüğü takdirde UKOME kararı çerçevesinde Adalar'da elektrikli araçlarla taşımacılığın 15 yıl süre ile elektrikli araç başına yıllık 1.250 TL bedel ile İBB şirketi olan Otobüs A.Ş.'ye devri istendi.

[old_news_related_template title="Adalar'da fayton temizliği: 25 ton atık çıktı!" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Adalar'da ahırları dezenfekte etti. Bir hafta süren çalışmalar sonucunda ahırlar ve çevresinden 25 ton çöp temizlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/21/iecrop/fayton-sozcu31_10511569_16_9_1579598037.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/adalarda-fayton-temizligi-25-ton-atik-cikti-5579525/"]

KOMİSYONLAR OTOBÜS A.Ş. TALEBİNİ UYGUN BULMADI

Müdürlüğün talebine ilişkin Hukuk ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda taşımacılık işinin İETT tarafından yapılması uygun görüldüğünden Otobüs A.Ş.'ye devri talebinin reddedilmesi gerektiği belirtildi.

AKP'nin çoğunlukta olduğu komisyonların hazırladığı ortak rapor, meclis oturumunda oya sunularak karara bağlanacak.

NE OLMUŞTU?

20 Aralık 2019 tarihli İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Mahalli Çevre Kurulu toplantısında, Adalar ilçesinde 2019 yılı sonbahar ruam taramasına tabi tutulan 1378 attan 81'inde ruam hastalığı çıkması ve bu hastalığın insan ve hayvanlara bulaşma riski taşıması nedeniyle Adalar'da atların faytonlara koşulmasının 3 ay süreyle durdurulmasına karar verilmişti.

İBB, Adalar Belediyesi ve İstanbul Valiliği arasında sorunun çözümü için görüşmeler yapılmıştı. Adalar'da toplu taşımanın elektrikli araçlarla sağlanması, tüm süreci İBB'nin üstlenmesi, 35 adet faytonun da simgesel olarak turistik amaçlı çalıştırılması planlanıyordu.

İBB Meclisi'nin 16 Ocak 2020 tarihli oturumunda Adalar'daki atlı fayton krizi çözüldü. İBB'nin Adalar'da 277 adet tescilli fayton plakasını 300'er bin TL bedelle, fayton başına 6 atı da 4'er bin liradan satın alması, ulaşımın elektrikli araçlarla yapılması karara bağlanmıştı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan 'Atatürk heykeli' talimatı" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye binası önündeki meydan düzenlemesi kapsamında kaideye oturtulan Atatürk heykelini beğenmeyen İmamoğlu 'Elyaf bronza dönüşsün. Bayrampaşa'nın dinamik bir nüfusu var, gençliği yansıtan bir çalışma yapılabilir' diyerek heykelin değiştirilmesi talimatını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/13/iecrop/detay-3_16_9_1581588480.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglundan-ataturk-heykeli-talimati-5622678/"]