Adalet Bakanı Gül, mektubunda, Yunan mevkidaşı Tsiaras’a hitaben, gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin manşetini Türk kamuoyuyla birlikte üzülerek gözlemlediğini belirtti.

Bakan Gül, şunları kaydetti:

* Basın özgürlüğü kisvesi altında sunulan, ancak esasında basın özgürlüğünün amaçladıklarından uzak ve uluslararası hukukun gerektirdiği barışçıl niyetlerle de hiçbir şekilde bağdaşmayan bu ahlaksız ve utanmaz hareketi en şedit şekilde kınıyor, kabul edilemez buluyorum.

* Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde asla kabul edilemeyecek bu vahim olaya hassasiyetle yaklaşacağınıza ve Yunan makamlarınca bu eylem karşısında gereken adımların acilen atılacağına olan inancımı ifade etmek isterim.

* Bu vesileyle Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik bu çarpık zihniyete karşı hukuktan taviz vermeden iş birliğinin her daim artarak sürmesi dileğiyle, saygılarımı sunarım.

[old_news_related_template title="Erdoğan'a hakaret eden Yunan gazetesine suç duyurusu ve soruşturma" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında çirkin ifadeler kullanan Yunan Dimokratia gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da gazete hakkında soruşturma başlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/21/iecrop/erdogan-iha_16_9_1600675110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-yunan-gazetesine-suc-duyurusu-6047730/"]