Adana Kozan’ın Kuyubelli Mahallesi öğle saatlerinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla büyüdü. Saatlerdir yangın devam ederken, çevredeki evlere kadar alevler uzandı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


"CİĞERLERİMİZ YANIYOR"

Orman Genel Müdürlüğü, Adana Kozan'daki yangından görüntülerle birlikte, "Maalesef bugün yine ülkemizin birçok noktasında orman yangınları ile mücadele ediyoruz. Ciğerlerimiz yanıyor. Çok kısa zaman içerisinde yangınlara müdahale etmemize rağmen şiddetli rüzgarlar nedeniyle bu yangınlar hızla yayılabiliyor" mesajını paylaştı.

FOTO: SÖZCÜ


Adana Büyükşehir Belediyesi, "Kozan Kuyubeli'de başlayan ve rüzgar nedeniyle hızla büyüyen yangını söndürmek için İtfaiye ekiplerimiz, ASKİ, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlarımız seferber olmuş durumda" dedi.



6 MAHALLE BOŞALTILDI

Kozan ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Çürüklü, Celiluşağı ve Çamlarca mahallelerine ek olarak 3 mahalle daha boşaltıldı. Boşaltılan mahalle sayısı 6'ya yükseldi. Yaklaşık 800 hanenin tahliye edildiği ve halen devam eden yangının, zarar verdiği ormanlık alanın 150 hektarın üzerinde olduğu belirtildi.



HAVADAN MÜDAHALEYE ARA VERİLDİ

Havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye ara verilirken, Adana ve çevre illerden de takviye gelen ekipler, karadan söndürme çalışmasına devam ediyor. Günün ilk ışıkarıyla uçak ve helikopterle müdahale etmeye devam edileceği bildirildi.

EVLERİNİ TERK ETTİLER

Öte yandan yangın nedeniyle vatandaşlar değerli eşyalarını alıp evlerini terk etmek zorunda kaldı. Evlerini terk eden vatandaşlar, yol kenarlarında aileleriyle birlikte çaresiz bir şekilde yangının söndürülmesini bekliyor.

Kozan ilçesi Kaymakamlığı tarafından yangından mağdur olan aileler için kriz masası oluşturuldu. Oluşturan kriz masasında, yangında mağdur olan ailelerin 0322 515 29 30 numaralı telefonla kaymakamlığa ulaşıp yardım isteyebilecekleri belirtildi. (DHA/İHA)