Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyerek çevredeki yerleşim birimlerine sıçradı. Köylüler, yanlarına aldıkları küçük eşyalarla gözyaşları içinde evlerini terk etmeye başladı. Evinin yandığını ağlayarak anlatan bir köylü, sinir krizi geçirdi.

YANIK LASTİKLE KAÇIŞ

Bir başka köylünün ise lastikleri yanmış aracı ile jant üzerinde can havliyle bölgeden uzaklaştığı görüldü. Bölgede kızılçam ormanları kaplayan, rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam eden yangını söndürmek için çevre il ve ilçelerden takviye gelen ekiplerin çalışmaları sürüyor.

(FOTO: DHA)


GÖZYAŞLARIYLA TERK

Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, yerleşim birimlerini de tehdit edince jandarma tarafından yangın bölgesinde bulunan evler boşaltılmaya başlandı. Evlerini gözyaşları içinde terk etmek zorunda kalan köylüler, yangını çıkaranlara isyan ettiler.

MUĞLA VE İZMİR

Öte yandan Muğla'nın Datça ilçesinin kırsal Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkisindeki ormanlık alanda, saat 15.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangını başladı. Yerleşim yerlerinin üst kısmında bulunan taş ocağının yakınında çıkan yangın, 30 orman işçisi ve 25 gönüllünün 1 helikopter ve 5 arazözle müdahale etmesi sonucu yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

İzmir´in Urla ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangında da 2 dekarlık alan zarar gördü. Alevler havadan ve karadan müdahaleyle 20 dakikada kontrol altına alındı. (İHA-DHA)