Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin Afrin kentinde, salı günü öğleden sonra pazar yeri yakınlarına bırakılan bomba yüklü tanker uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

AFRİN'DEN ÇIKMAK İSTERKEN YAKALANDI

Patlamada 11'i çocuk 44 kişi yaşamını yitirirken, 50 kişi de yaralandı. Hain saldırının ardından alarm durumuna geçen güvenlik güçleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. İnceleme sonunda bomba yüklü tankeri pazar yeri yakınlarına bırakan kişinin Ali Al Zin olduğunu saptayan güvenlik güçleri, bu kişiyi otomobiliyle Afrin'den çıkmaya çalışırken yakaladı.

İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan ve ilk etapta suçlamaları reddeden Ali Al Zin, terör örgütüyle bağlantısı olmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi. Ancak, güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada gözaltında tutulan kişinin, terör örgütü PKK/YPG saflarında yer aldığı belirlendi.

Sorgulamasında bu kez suçunu itiraf eden Ali Al Zin'in verdiği bilgiler doğrultusunda kanlı saldırıyı yapmasında kendisine yardımcı olduğunu söylediği 2 kişi daha yakalandı. 44 kişinin ölümüne yol açan terörist ise sorgulamasında bir oğlunun da Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığını itiraf etti.

GİRİŞ-ÇIKIŞA İZİN VERİLMİYOR

Sorgulaması devam eden teröristin vereceği bilgiler doğrultusunda yeni gözaltılar olabileceğini belirten güvenlik güçleri, operasyonun devam etmesi nedeniyle Afrin'e giriş ve çıkışlara izin verilmediğini bildirdi.

Daha önce de terörden arındırılan bölgelerde benzer saldırılar düzenleyerek sivilleri hedef alan terör örgütünün sözde yöneticileri, tüm saldırıları inkar ederken, 44 kişinin hayatını kaybettiği Afrin'deki saldırıyı da benzer şekilde reddetti.

Ancak, saldırıyı düzenleyen teröristin YPG, oğlunun ise PKK saflarında yer alması ile eylemleri sahiplenmeyen örgütün gerçek yüzünü de ortaya çıkarmış oldu. DHA

[old_news_related_template title="Afrin nerede? İşte terör saldırısı ile gündeme gelen Afrin’in coğrafi konumu…" desc="Bomba yüklü yakıt tankeri ile sivillere yapılan terör saldırısı sonrası Afrin yeniden gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklama ile PKK/YPG terör örgütünün yine sivilleri hedef aldığını açıkladı. Afrin’de son durum ne? Afrin nerede? İşte Afrin’in coğrafi konumu…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/29/iecrop/afrin2_16_9_1588145148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/afrin-nerede-iste-teror-saldirisi-ile-gundeme-gelen-afrinin-cografi-konumu-5781634/"]